26 серпня 2022 17:10

Аравійці дістали чекову книжку. "Ньюкасл" купив форварда за рекордну для себе суму

"Ньюкасл Юнайтед" оголосив про підписання 22-річного шведського форварда Александра Ісака. За інформацією ЗМІ, "Реал Сос’єдад" отримає за форварда 63 млн фунтів стерлінгів (трохи більше 74 млн євро), що віднині є новим трансферним рекордом клубу.


Як відомо, Ісак в юному віці переїхав зі шведського АІКу до дортмундської "Боруссії", але в Бундеслізі себе повноцінно проявити не зміг. В 2019-му він перейшов на правах оренди у нідерландський "Віллем ІІ", в якому забив 14 голів у 18 матчах. Після цього "Реал Сос’єдад" не пошкодував 15 млн євро на форварда і не прогадав, хоча Александр і потратив певний час на адаптацію.

За сан-себастянців він зіграв 132 матчі, в яких забив 44 голи та віддав вісім результативних передач. Окрім вістря атаки Ісак також може діяти і на фланзі. За збірну Швецію зіграв 37 матчів, забив дев’ять голів.

Для "Ньюкаслу" це вже четверта покупка цього літа. Раніше сороки потратили 37 млн євро на центрбека "Лілля" Свена Ботмана, 17,5 млн євро на лівого захисника "Астон Вілли" Метта Таргета та 11 млн євро на голкіпера "Бернлі" Ніка Поупа.

Додамо, що "Ньюкасл" в перших трьох турах АПЛ не програвав – двічі зіграв унічию (зокрема, 3:3з "Сіті") та одного разу переміг.