18 серпня 2022 23:33

Кваліфікація Ліги Європи. Перемоги Безуса та Пластуна, "Шериф" Коваля зіграв унічию з "Пюніком"

Ліга Європи. Плей-оф раунд кваліфікації, перші матчі


Єреван. Республіканський стадіон ім. Вазгена Саркісяна

"Пюнік" (Вірменія) - "Шериф" (Молдова) - 0:0

Цей матч залишиться в історії хіба що завдяки проблемам з освітленням на стадіоні в Єревані, через які його довелося відкласти на чверть години. В усьому іншому - фантастично нудна гра, в якій господарі аж раз влучили в площину воріт, а гості взагалі ні разу.

Окремо зазначимо, що за "Пюнік" сьогодні всі 90 хвилин відбігали українці Антон Братков та Сергій Вакуленко; за "Шериф" ті ж 90 хвилин просидів на лаві екс-динамівець Максим Коваль.

Разград. "Лудогорець"

"Лудогорець" (Болгарія) - "Жальгіріс" (Литва) - 1:0

Гол: Татомірович, 2 (автогол)

Ну, що сказати – "Лудогорець", як і "Цюріх", сьогодні підвела реалізація моментів. Болгари домінували, але забили лише один м'яч у ворота "Жальгіріса", причому це взяття ворота на рахунку самих гостей. Татомірович намагався головою вибити м'яч, але натомість зрізав його під поперечину.

Українець Ігор Пластун весь матч просидів на лаві. Натомість 90 хвилин відбігав наш старий знайомий Саулюс Міколюнас - екс-захиснику "Арсеналу" та "Севастополя" вже 38 років, але він ще досить сильний, щоби капітанити в найкращій команді Литви. Браво.

Гент. "ГЕЛАМКО-арена"

"Гент" (Бельгія) - "Омонія" (Кіпр) - 0:2

Голи: Харалампус, 20, Баркер, 76

У матчі володарів кубків Бельгії та Кіпру у нас сенсація - остров'яни всуху перемогли на полі суперника при тому, що їхній чемпіонат навіть не розпочинався, а "Гент" уже майже місяць грає офіційні матчі. Якісна оборона та ефективність у контратаках - секрет успіху "Омонії" простий.

Зазначимо, що за кіпріотів проти свого колишнього клубу зіграв українець Роман Безус. Він вийшов на заміну на 70-й хвилині і вболівальники зустріли його овацією. Приємно.