16 серпня 2022 22:19

Новачок дрезденського "Динамо" Меліченко: "У Маріуполі згоріла моя орендована квартира з усіма речами"

23-річний оборонець Кирило Меліченко пройшов школу Шахтаря, а в складі Минаю та Маріуполя пограв у Прем’єр-Лізі України. Коли чимало з маріупольських молодих талантів опинилися в Шахтарі на час зарубіжного турне, наш співрозмовник перебував зовсім в іншому місці. У підсумку він опинився в складі дрезденського Динамо, колишнього гранда футболу НДР, нинішнього учасника змагань третього дивізіону єдиної Німеччини.


Меліченко провів у складі дрезденців три матчі, причому, два перших із них Динамо виграло. При середній оцінці від Kicker’а 3,33 німецька преса оцінила його дебют і старт загалом позитивно. Чому б не поговорити для Sport Arena?

«Моя дівчина написала в деякі клуби Німеччини ‒ першим відгукнулися в Динамо (Дрезден)»
‒ Як взагалі у вас з’явився варіант із дрезденським Динамо? Хто вас запросив, наскільки довго тривали перемовини?

‒ Коли Росія напала на Україну, я зі своєю командою ФК Маріуполь знаходився у Туреччині. Впродовж місяця шукав, де можна буде тренуватися надалі, а моя дівчина (вона дуже добре знає німецьку) написала в деякі клуби Німеччини. Уже через кілька годин представники Динамо (Дрезден) зателефонували і запросили до себе. Почали спілкуватися, коли вже стало відомо, хто буде новим головним тренером Динамо (Дрезден). Десь місяць спілкувались и знайшли спільну мову.

‒ Динамо щойно вилетіло з Другої Бундесліги. Наскільки амбітні стоять завдання перед дрезденцями?

‒ Звісно, перед командою стоїть задача повернутися у другу Бундеслігу.

‒ У команди змінився головний тренер. Який у роботі Маркус Анфанг? Що розповідав про свою роботу під керівництвом таких топових особистостей, як Йоахім Льов, Хуб Стевенс, Ерік Геретс, Маріо Баслер?

‒ Мені дуже подобається тренувальний процес, який створив Маркус Анфанг. Дуже багато працюємо над тактикою. Він одразу пояснив, що хоче грати першим номером. Маркус Анфанг завжди підтримає, якщо щось не виходить.

«Прямо під час гри Динамо може змінити тактику»
‒ Читав, ви граєте за схемою 4-1-4-1. Де в чому схоже на схему Маркевича в Маріуполі. В чому відрізняється особисто ваше завдання як правого захисника в німецькому клубі порівняно з вашим попереднім?

‒ Трішки схожа схема , але у Динамо крайні захисники більше заходять у центр поля і допомагають будувати атаку. Також під час гри можемо змінити тактику й почати грати у п’ять захисників.

‒ Ваша команда на старті виграла два матчі з чотирьох, і обидва – з вами на полі. Яка вона, Третя німецька ліга? Наскільки вразив вас німецький футбол?

‒ Мені дуже сподобалась атмосфера на матчах, котрі я провів у Динамо. Фанати завжди поруч, підтримують і це дуже мотивує. Усі команди добре готові фізично, тактично і завжди пресингують. Інтенсивний футбол ‒ і мені це подобається.

‒ Дрезден – це колишня НДР, Східна Німеччина. Щось відрізняє його від інших земель ФРН?

‒ Насправді я небагато де був у Німеччині. Дрезден мені дуже сподобався, з усіх міст, у яких я був у Німеччині, це місто мені сподобалося найбільше. Це спокійне місто з гарними вулицями і чудовими краєвидами.

«Шахтар на благодійні матчі не запрошував. Можливо, тому що я вже був у Динамо»
‒ А як із вашим житлом і майном у Маріуполі? Вдалося вивести хоча б свої речі? Дім уцілів?

‒ Квартира, яку я орендував у Маріуполі, згоріла, і з нею усі мої речі. Там у нас згоріло пів дому взагалі. Звісно, про це навіть не думав, коли бачив який жах відбувається у Маріуполі. Безмежно жаль людей, співчуваю всім родинам, які втратили близьких.

‒ Скажіть, загалом, ви ж були одним із тих гравців, які знаходилися на контракті саме з ФК Маріуполь? Клуб повністю виконав свої зобов’язання перед вами?

‒ Ну, до початку війни усе було добре, а потім навіть деякий час не було зв’язку з керівництвом, тому що усі знаходилися у Маріуполі. На той момент ми більше переживали, чи всі співробітники клубу вижили, чи стадіон вцілів… Тому, я вважаю, що усі зобов’язання у клубі виконали.

‒ Чи розглядали на той момент варіанти з УПЛ?

‒ Я розглядав усі варіанти, але я вже був з Динамо (Дрезден) на тренувальному таборі і спілкувався більше з ними.

‒ Чи не було варіанту поїхати з Шахтарем на благодійні матчі?

‒ Ніякого запрошення на благодійні матчі не було, можливо, тому, що я вже був у Німеччині і вже тренувався з Динамо.


Фото - ФК «Марiуполь»