12 серпня 2022 00:07

Ліга конференцій. Качараба у плей-офф, перемога РФШ за участю Монзуль

Ліга конференцій, третій кваліфікаційний раунд. Матчі у відповідь


"Антверпен" Бельгія – "Ліллестрем" Норвегія 2:0 (перший матч 3:1)

Голи: Фрай 11, Верстрате 69

Марк ван Боммел продовжує вести свою команду до групового раунду Ліги конференцій. "Антверпен" двічі з перевагою у два м'ячі переміг норвезький "Ліллестрем", довівши свою перевагу в класі. Але в наступному раунді "Антверпену" протистоятиме "Істанбул Башакшехір", суперник зовсім іншого рівня.

"ФКСБ" Румунія – "ДАК-1904" Словаччина 1:0 (перший матч 1:0)

Гол: Кордя 28

Двічі по 1:0. Румунський клуб "ФКСБ" (відомий раніше як "Стяуа") економить на голах, але це не заважає йому перемагати. Попереду норвезький "Вікінг".

"Університатя Крайова" Румунія – "Зоря" 3:0 (перший матч 0:1)

Голи: Раул Сілва 5, Баярам 53, Крецу 57

"Панатинаїкос" Греція – "Славія" Прага, Чехія 1:1 (перший матч 0:2)

Голи: Шпорар 58 – Юречка 90+5

Тарас Качараба провів за "Славію" повний матч. Впевненість чеського клубу у своєму виході в плей-офф похитнулася після голу Шпорара на 58-й хвилині, але "Славія" не пропустила другий, а навпаки – забила свій м'яч на 90+5 хвилині. У плей-офф Ліги конференції буде українське дербі. Суперником "Славії" Качараби буде "Ракув" Кочергіна.

"Істанбул Башакшехір" Туреччина – "Брейдаблік" Ісландія 3:0 (перший матч 3:1)

Голи: Окака 44, Туба 74, Алексич 84

У планах легенди турецького Емре Белозоглу не було вильоту з його “Істанбулом” у третьому раунді, тим більше після гостьової перемоги 3:1. І у другому матчі турецька команда впевнено переграла ісландців – 3:0.

"Хіберніанс" Мальта – "РФШ" Латвія 1:3 (перший матч 1:1)

Голи: Грек 71 (пін.) – Мареш 45 (пін.), Ілич 78, Ілич 87

У гравців мальтійського "Хіберніансу" були претензії до роботи Катерини Монзуль, зокрема їм не сподобалося рішення щодо пенальті у першому голі у свої ворота і вони натякали на офсайд у другому, але як би там не було "Ризька футбольна школа" перемагає і виходить до плей-офф.

"Слайго Роверс" Ірландія – "Вікінг" Норвегія 1:0 (перший матч 1:5)

Гол: Фіцджеральд 44

На 74-й хвилині Ліівак ("Слайго Роверс") не реалізував пенальті

"Вікінг" вирішив усі питання ще в першому матчі, тому поразка на виїзді ірландському "Слайго Роверс" не стала для нього трагедією.

"Андерлехт" Бельгія – "Пайде" Естонія 3:0 (перший матч 2:0)

Голи: Сілва 62, Мурільйо 72, Мурільйо 75

Орендований у "Вулвергемптону" 20-річний форвард Фабіу Сілва взяв участь у трьох голах у ворота естонської команди "Пайде". Спочатку португальський нападник забив сам, потім віддав асист і нарешті відзначився передгольовим пасом. У рамках плей-офф “Андерлехту” протистоятиме швейцарський “Янг Бойз”.

"Аріс" Греція – "Маккабі" Тель-Авів 2:1 (перший матч 0:2)

Голи: Ґрей 60 (пен.), Дукуре 81 - Захаві 74

Вилучення: Ґлазер 58 ("Маккабі")

"Аріс" вилетів із Ліги конференцій раніше, ніж цього йому хотілося. У грецької команди зірковий тренер (Герман Бургос, екс-асистент Дієго Сімеоне в “Атлетико”) та кілька футболістів із досвідом ігор у не найслабших командах топ-5 ліг, але просто так імена у футболі не перемагають. Точніше "Аріс" виграв свій матч, але результату 2:1 для виходу до наступного раунду було замало. Гол 35-річного форварда "Маккабі" Ерана Захаві став визначальним.