10 серпня 2022 08:25
1

Йожеф САБО: "Луческу – дуже везучий тренер, куди там Лобановському!.."

Київське "Динамо" в повторному матчі кваліфікації Ліги чемпіонів здобуло перемогу в додатковий час над "Штурмом" (2:1) та вийшло до раунду плей-офф Ліги чемпіонів, де зустрінеться з "Бенфікою". Враженнями від гри в інтерв’ю Footboom поділився екс-гравець та тренер "біло-синіх" Йожеф Сабо.


"Чому б не ризикнути?"


- Такого суперника потрібно перемагати і не мучитися, - зазначив Сабо. – Я, звичайно, вітаю "Динамо" з успіхом, але не впізнаю нашу команду.


- Ви чекали від киян більшого?

- Я до матчу впевнено казав, що "Динамо" пройде "Штурм", тому що наші гравці вище класом за футболістів цієї австрійської команди. Але, з самого початку "біло-сині" чомусь грали повільно і віддавали перевагу контролю м’яча. Це був неживий футбол. Тільки після пропущеного голу "Динамо" прокинулось.


Порівнюю поєдинки киян з "Фенербахче" і зі "Штурмом". Різниця відчутна – нема тієї швидкості, що була, і гра якась монотонна… До того ж, майже 90 відсотків передач динамівці роблять назад. Дивився недавно футбол у виконанні "Баварії", інших провідних європейських команд – у них вся гра тільки вперед, навіть, якщо робляться помилки. Вони цього не бояться!


- "Динамо", напевно, намагається діяти економно, адже тонус не той, що треба - кияни довгий час були без офіційних матчів…

- Щодо тонусу я не згоден. Вважаю, що "Динамо" достатньо багато грало і весною, і влітку. Згадайте, як "біло-сині" почуваються у додатковий час. "Штурм", починаючи з 95-ї хвилини ледве ноги пересував, а динамівці буквально літали по полю. Думаю, "Динамо" просто не хоче ризикувати, у футболістів є певний острах помилитися.


"Може задум такий щодо Караваєва?"


- Хто у "Динамо" винний у пропущеному голі?

- Це була дитяча помилка, подарунок "Штурму". Чотири гравця "Динамо" фактично проводжали поглядом м’яч до свого штрафного майданчика. Але на це можна було б не зважати, якби кияни грали більш сміливо і агресивно, робили би більше забігань у вільні зони. Тоді би ми мали шанс забити "Штурму" і не хапатись за голову після пропущеного голу.

- Наскільки вдало і вчасно Мірча Луческу зробив заміни?

- Щодо Караваєва, то я думав, що він вийде в стартовому складі. Чому Луческу не ставить його з перших хвилин, не знаю. Може задум такий спеціальний є у тренера, що з’явиться свіжий Караваєв і обов’язково заб’є.


"Динамо" - без нападу"


- Кращий гравець матчу – Циганков?

- Не можу когось особливо відзначити у цій грі. Так, результат здобули, молодці, але… Щодо Циганкова, то гол він забив вже після того, як оборона "Штурму" була розібрана. Хоча, гольову передачу Віктора відзначу, звичайно.


Ви питаєте про вдалі заміни… Вважаю, що Луческу – дуже везучий тренер. Раніше казали про особливу везучість Лобановського. Куди там… Мірча Луческу стільки вже матчів вирішальних виграв – в складних обставинах, діючи від оборони…


- Гра Вівчаренка вам сподобалась?

- Так, дуже талановитий хлопець. Що важливо, він дуже впевнено, як на свій вік, почувається на полі, в таких важливих матчах. Не знаю, чому Луческу не ставить його з перших хвилин. А от хто мене розчарував, так це Бєсєдін. Він зараз, на жаль, абсолютно ніякий. Таким чином, "Динамо" - без нападу.


"Може хтось з динамівців втече…"


- Чого чекаєте від наступного протистояння "Динамо" в кваліфікації Ліги чемпіонів – з "Бенфікою"?

- Дуже цікаво буде подивитися на гру "Динамо" в матчах з "Бенфікою". Кияни, без сумніву, будуть діяти від оборони. Однак, пресинг ліссабонців незрівнянний з пресингом "Штурму". Не виключено, що у динамівців буде багато втрат м’яча…


"Бенфіка" уважно вивчить гру "Динамо" проти австрійців і зробить висновки. Луческу, вибираючи склад і тактику на поєдинок з ліссабонцями, сподіватиметься на те, що вдасться відбитися і хтось з динамівців зможе втекти від всіх і забити. Але, мені здається, що "Бенфіку" кияни, на жаль, не здолають.


Фото - сайт ТК "Футбол 1/2/3"

Таке враження що вболівальник Ференцвароша не дуже задоволений що Динамо перемогло