4 серпня 2022 08:43

Володимир ШАРАН: "Караваєв гідно замінив Циганкова"

Київське "Динамо" в першому матчі 3-го раунду кваліфікації Ліги чемпіонів перемогло з рахунком 1:0 австрійський "Штурм". Переможний гол в номінально домашньому поєдинку, який проходив в польському місті Лодзь, забив Олександр Караваєв. Враженнями від гри в інтерв’ю Footboom поділився екс-гравець "Динамо", український тренер Володимир Шаран.


"Достатньо було поглянути на обличчя..."

- "Штурм" почав матч дуже активно, і я не думав, що "Динамо" зможе відразу переломити гру, адже на стартовому відрізку кияни діяли не дуже вдало, - зазначив Шаран. – "Штурм" в цей період зустрічі не реалізував два гольових моменти. Шанси забити у австрійців були дуже хороші.

- Все змінив гол Караваєва?

- Так, після цього голу малюнок гри змінився. Динамівці відчули впевненість, що переросло в їх повну перевагу. Дуже активним був лівий фланг киян, де діяв Дубінчак.

- "Динамо" могло добитися більшого?

- Достатньо було поглянути на обличчя динамівців після фінального свистка. Хлопці були задоволені перемогою, але Мірча Луческу був не в найкращому настрої. Звичайно, він хотів більшої переваги своєї команди в рахунку, і для цього були підстави.

- "Штурм" в цілому не вразив?

- Австрійська команда нічим не здивувала. "Штурм" хотів зіграти на контратаках, але в нього нічого не вийшло. Попередній суперник киян – "Фенербахче", більш сильний, ніж "Штурм".

"Я би не став так ризикувати"

- Не дуже яскравий початок гри у виконанні "Динамо" можна пояснити необхідністю провести розвідку?

- Так, це тактичні моменти. Кияни розпочали дуже обережно. Але потім з’явилися значні розриви між лініями, що однозначно було на руку "Штурму". Можливо, в цілому, була настанова від Луческу – грати активно. В цьому був ризик, адже, якщо би забив "Штурм", гра пішла б інша…

- Втрата Циганкова через пошкодження перед початком матчу дуже негативно вплинула на команду?

- Це могло вплинути, адже в "Динамо" тепер немає і Вербича. Шепелев старався зміщатися в центр, звільняючи фланг для Дубінчака. Виходило непогано. Але найбільший молодець – це Караваєв. Олександр і в "Зорі" грав правого півзахисника, тому в матчі проти "Штурму" він знаходився там, де треба. Караваєв гідно замінив Циганкова.

- Навіщо Луческу замінив Дубінчака та Шепелєва?

- Хороші заміни. Вівчаренко добре увійшов у гру, й Ванат якісно відіграв. Я би не став так ризикувати, але Луческу довіряє молоді.

"Головне, щоб Циганков повернувся"

- Довелося почути критику на адресу Бєсєдіна за гру зі "Штурмом"…

- Бєсєдін наразі не в тих кондиціях. Вибору іншого у тренерського штабу "Динамо" немає. Гармаш – гравець на заміну. Проблема з якісним центрфорвардом існує в "Динамо" не один рік. Всі хочуть, щоб Бєсєдін забивав, але він виконує значний об’єм роботи. І не всі це помічають, а ось Луческу все бачить і розуміє. Нічого, Артем заб’є і впевненість до нього відразу повернеться.

- Що очікуєте від повторного матчу "Динамо" зі "Штурмом" - в Граці?

- Гра "Динамо" додала оптимізму. На виїзді, де "Штурм" буде більш активно йти вперед, кияни отримають можливість грати в зручніший для себе футбол. Головне, щоб Циганков повернувся. Динамівцям потрібна буде флангова швидкість в контратаках. Знову будемо сподіватися на Дубінчака, на компактну та правильну гру в обороні.

Але, треба розуміти, що в Австрії "Динамо" доведеться важко. "Штурм" - небезпечна команда, яка на своєму полі буде нагнітати обстановку.