22 липня 2022 14:04

"Раді дати хлопцю перспективу". "Динамо" Дрезден оголосило про трансфер Меліченка

Дрезденське "Динамо", яке за підсумками сезону 2021/22 вилетіло з другої Бундесліги до третього дивізіону, оголосило по підписання контракту з екс-захисником "Маріуполя" Кирилом Меліченком. Угода розрахована до літа 2024-го року.


В офіційному повідомленні на клубному сайті "Динамо" вказано, що Кирило приїхав до Дрездена як біженець і просто підтримував форму з командою. Але в підсумку він отримав посвідку на проживання та дозвіл на роботу.

"Це був зворушливий момент, наскільки щиро динамівська сім’я прийняла Кирила Меліченка з першого дня. Згодом стало очевидно, що у нього складаються особливі стосунки з гравцями і в нього є спортивне бажання заявити про себе в "Динамо". Тому ми раді не тільки підсилити наш захист Кирилом, але й дати можливість перспективи молодому хлопцю з великим серцем. Ми переконані, що він зіграє важливу роль в команді завдяки вмінню відбирати, менталітету та гнучкості в обороні", - заявив спортивний директор клубу Ральф Беккер.

Сам Меліченко подякував клубу, волонтерам та місцевим жителя за допомогу: "Я знаю, що мені дуже пощастило, і я хочу багато віддати – як людина та як футболіст – і я пишаюсь тим, що ношу майку "Динамо". У мене є тільки велике побажання на майбутнє – мир в Україні".

Зауважимо, що Кирило є вихованцем "Шахтаря", також грав за "Минай", на його рахунку 32 матчів в УПЛ та один забитий гол. Викликався до лав молодіжної збірної. На момент початку повномасштабного вторгнення росіян 24 лютого він перебував з "Маріуполем" на закордонних зборах.

Додамо, що "Динамо" з Дрездена домінувало в Східній Німеччині та вісім разів ставало чемпіоном НДР, в 1989-му році доходило до півфіналу Кубка УЄФА.