20 липня 2022 21:46

"Їдемо в Україну воювати": Зозуля назвав ім'я українського футболіста, який запропонував разом вступити до ЗСУ

32-річний український нападник іспанської Фуенлабради Роман Зозуля міг поповнити лави сил оборони України, які захищають країну від російської агресії.


Зозуля в ефірі програми на Youtube-каналі «ПроФутбол Digital» розповів, що до нього з ідеєю відправитися захищати країну зателефонував гравець іспанського Леганеса Василь Кравець:

«На другий день війни Кравець мені зателефонував і сказав, що зараз сідає в машину, заїжджає за мною, і ми їдемо до України воювати. Я відповів згодою, ми справді хотіли поїхати».


Але потім військові в Україні розсудили футболістів, заявивши, що ті можуть зробити для України більше, залишаючись професіоналами у своєму ремеслі:

«Але потім я зателефонував знайомим із ЗСУ, і вони мене відмовили. Сказали, що набагато більше користі буде через мій фонд. Я пояснив це Васі. Він переживав, хотів їхати.


Зазначимо, що Кравець грає в Іспанії з 2017 року, відколи залишив львівські Карпати. А Зозуля є українським легіонером на Піренейському півострові з 2016-го.


Зараз футболісти активно допомагають ЗСУ, а Зозуля має свій фонд, який збирає матеріальну допомогу українським військовим.