20 липня 2022 12:19

Екс-гравець "Мілана" та "Барселони" стане власником англійського клубу

Колишній нападник Барселони та Мілана Максі Лопес тепер є власником Бірмінгема, повідомляє Marca. При цьому він стає першим аргентинцем, який володіє англійським клубом.


Бірмінгем Сіті — один із найстаріших футбольних клубів Англії, який двічі виграв Кубок Ліги (1962/63 і 2010/11). Тим не менш, він уже 12 сезонів поспіль не може повернутися до АПЛ.

Акції, які Пол Суен, попередній власник клубу, виставив на ринок, були куплені інвестиційною групою, до якої входить Максі Лопес, за 30 мільйонів фунтів.

Варто враховувати, що нинішнє становище команди не є найсприятливішим, оскільки минулого сезону команда перебувала на межі вильоту.

Крім Максі Лопеса, в угоді беруть участь і інші високопосадовці, такі як бізнесмен Крістіан Кодома, власник Maxco Capital і директор Global Stars Management. Також є Пол Річардсон, давній фанат "синіх", колишній директор Gymshark та власник Hera London.

Річардсон опублікував у соціальних мережах повідомлення, в якому говорилося: "Максі Лопес і я хотіли б подякувати всім фанатам "синіх" за їх вчорашню величезну підтримку нашої спроби повернути наш клуб".

Лопес, зі свого боку, опублікував у Твіттері відео зі стадіону із простим підписом "Вдома". Повідомляється, що схвалення від ліги новим власникам доведеться чекати на два-три тижні.

Перший матч Бірмінгема в новому сезоні відбудеться в Лутоні в суботу, 30 липня, і Річардсон сказав, що поглинання може бути завершене до цього часу, з застереженням, що все залежить від EFL.