20 липня 2022 10:49

Рінат АХМЕТОВ: "Рішення вийти з медіабізнесу спричинено лише одним фактором - дискрімінаційним законом про олігархів"

Фото - ua.depositphotos.com


Президент "Шахтаря" Рінат Ахметов прокоментував вихід його інвестиційної компанії SCM з бізнесу.


– Ви прийняли рішення піти з медіабізнесу в Україні попри те, що інвестуєте в поширення медіа в Польщі. Чи можете розповісти, чому так вирішили?

– Таке рішення спричинено лише одним фактором – набуття чинності дискримінаційного закону про олігархів. Це вимушене, важке рішення, яке я прийняв із болем у серці, адже ми почали розвивати медіабізнес у 2000 році. З того часу інвестували 1,5 мільярда доларів. Канали "Україна" та "Україна 24" були лідерами українського бродкастингу. Наша зіркова команда налічувала 4000 співробітників, які створили водночас вільне, професійне й цікаве медіа.

Після початку повномасштабної російської війни проти України й через короткий 6-місячний строк для продажу, який визначений законом, продати цей великий медіабізнес на ринкових умовах є неможливим завданням. Закон не був скасований та набув чинності, що вимагало від мене позбутися медіаактивів. Тому я був вимушений відмовитися від усіх ліцензій на мовлення й передати їх державі, а також зупинити друковані та електронні медіа. Що стосується розвитку медіа в Польщі й інших країнах, то це рішення на сьогодні ще не прийнято, - сказав Ахметов, якого цитує Corriere Della Sera.