19 липня 2022 18:18

Томаш КЕНДЗЬОРА: "Хочу допомогти "Динамо" вийти в груповий етап Ліги чемпіонів. Докладу всіх зусиль для досягнення цієї мети"

Захисник «Динамо» Томаш Кендзьора дав інтерв’ю Polsatsport.pl напередодні матчу Ліги чемпіонів проти «Фенербахче».


– Увечері в середу матчем проти «Фенербахче» ви починаєте боротьбу за вихід до групового етапу Ліги чемпіонів. Це буде перший офіційний матч для «Динамо» з грудня минулого року. Вашим суперником буде віце-чемпіон Туреччини – «Фенербахче». Не можна заперечувати, що вас чекає дуже важке випробування.


– Ми це усвідомлюємо, але докладемо всіх зусиль, щоб вийти в наступний раунд. Незалежно від того, як ми це робимо або який стиль гри ми оберемо. Ми хочемо продовжувати грати і вийти в груповий етап Ліги чемпіонів. Ми поставили перед собою цю мету.

– Свою домашню гру ви зіграєте в Лодзі на стадіоні імені Владислава Крола. Для вашого клубу, і особливо для Вас, це, мабуть, дуже хороший вибір?

– Безумовно. Гравці, які отримували виклик у національну збірну України, зіграли тут, у Лодзі, два матчі Ліги націй – проти Вірменії та Ірландії. Всі хвалили цей стадіон і його оснащення. На трибунах було чимало вболівальників: не лише українських, а й польських. Сподіваюся, що зараз буде так само, тому що така підтримка з трибун нам зараз знадобиться.

– Як проходила підготовка до нового сезону?

– Я приєднався до команди 29-го червня, разом із Беньяміном Вербичем і гравцями, які були викликані до збірної України. Ми були на десятиденному зборі в Швейцарії, потім на триденному зборі у Франції, зіграли одну контрольну гру в Бельгії проти «Антверпена». З тих пір, як я був на зборах з «Динамо», я провів чотири-п’ять спарингів.

– Раніше, коли Ви грали на правах оренди в «Леху», ви грали за «Динамо» в товариському матчі у Варшаві проти «Легії».

– Так, я отримав дозвіл від керівництва «Леха» зіграти в цьому матчі.

– З «Лехом» Ви виграли другий чемпіонат Польщі у кар'єрі. Після закінчення сезону Ви повернулися в «Динамо». Враховуючи нинішню ситуацію в Україні, Ви припускали, що повернетесь?

– Я хотів допомогти команді вийти в груповий етап Ліги чемпіонів. Я докладу всіх зусиль для досягнення цієї мети. Я гравець «Динамо» і разом з командою готуюся до нового сезону.

– Футбольні чемпіонати в Україні планують розпочати, незважаючи на війну, яка триває. Це гарне рішення?

– Це наша робота. Ми всі хочемо грати у футбол. Вся Україна бореться за свободу і ми хочемо подарувати людям трішки радості у цей важкий час.

– У попередньому сезоні футбольні чемпіонати в Україні не були завершені. Тож чемпіон країни не визначений, але в груповому етапі Ліги чемпіонів зіграє донецький «Шахтар», який домашні матчі він проведе у Варшаві на стадіоні «Легії».

– Так. Чемпіона країни не обрали, але зберегли місця в таблиці, які посіли команди після вісімнадцяти турів. У цій ситуації «Шахтар», який був лідером, вийшов у Лігу чемпіонів, а ми, посівши друге місце, починаємо боротьбу за груповий етап в раунді плей-офф. Так само буде і з іншими клубами, які таким чином отримали можливість грати в єврокубках.

– Як сьогодні виглядає кадрова ситуація в команді?. Хтось новий з'явився, а хто з гравців розійшовся в інші клуби?

– У «Динамо» повернулися практично всі, хто грав навесні на правах оренди в інших колективах. До цієї групи входять, наприклад, я і Вербич. Нещодавно Владислав Супряга повернувся до нас з оренди в «Сампдорії». Що стосується втрат, то Де Пена, який грає за «Інтернасьонал», нас уже покинув. З нами немає Вітінью, який також виступає у Бразилії. Інші гравці тут з нами в Унеюві, і в основному ми повністю готуємося до матчів з «Фенербахче».

– Наскільки ви вже вивчили свого суперника?

– Ми вже деякий час стежимо за матчами «Фенербахче» і готуємося до поєдинку. У нас в цьому плані нічого не змінилося. Сподіваємось на успіх! У Лодзі ми розраховуємо на підтримку вболівальників. Тримайте за нас кулаки!