15 червня 2022 09:31

Асенсіо готовий продовжити контракт із "Реалом" у разі підвищення зарплати. Мадрид хоче продати його за 40 млн євро влітку, якщо домовитися не вдасться

Вінгер Марко Асенсіо може залишити «Реал» улітку, якщо не продовжить контракт.

За даними Marca, найближчим часом представники гравця та керівники «Мадриду» зустрінуться, щоб розпочати переговори щодо нового контракту.

Марко хотів би залишитися в «Реалі», але не готовий робити це за будь-яку ціну – він хоче контракт із підвищенням зарплати, бо вважає, що заслужив його своєю грою минулого сезону. Зараз Асенсіо знаходиться в останній третині списку найоплачуваніших гравців «Реала», і Марко вважає, що це не відповідає його статусу третього бомбардира команди після Вінісіуса Жуніора та Каріма Бензема. Іспанець має 12 голів у 42 матчах сезону.


На рішення Асенсіо може вплинути і ситуація з ігровим часом – перед ЧС-2022 хавбек хотів би регулярно грати. У збірну Іспанії його викликають не завжди, і це впливає на позицію футболіста, який минулого сезону став 15-м у «Реалі» за кількістю відіграних хвилин.


"Реал" зайняв вичікувальну позицію. На швидкій зустрічі клуб хоче з'ясувати, які справжні пріоритети гравця. Незважаючи на непогану статистику, у клубі вважають, що Асенсіо не цілком відповідає очікуванням та стагнує. Марко більше не вважають дуже важливим гравцем команди, тому не факт, що пропозиція «Реала» відповідатиме вимогам гравця.

Якщо домовитися про нову угоду не вдасться, «Реал» має намір продати 26-річного футболіста цього літа за суму близько 40 млн євро. Якщо Асенсіо відмовиться йти і вирішить залишитися в клубі до закінчення терміну контракту, який діє до літа 2023 року, то швидше за все не поїде на ЧС-2022. При цьому на користь хавбека грає те, що в Реал не перейшов Кіліан Мбаппе. Цей трансфер позбавив би Асенсіо будь-яких перспектив у команді.


Найсильніший інтерес до Асенсіо виявляють «Мілан», «Ювентус» та «Арсенал».