12 червня 2022 16:07

"Ліверпуль" придбає Нуньєса за 75+25 млн євро, угоду закриють сьогодні. Медогляд розпочнеться завтра

Дарвін Нуньєс найближчими днями перейде до "Ліверпуля" з "Бенфіки".



Як пише The Times, англійський клуб вважає, що закриє угоду щодо 22-річного форварда. Футболіст завтра почне проходити медогляд для "Ліверпуля" – він може продовжитись до середи.



Англійський клуб заплатить 64 млн. фунтів (75 млн. євро). 12,8 млн фунтів (15 млн євро) бонусів "Бенфіка" може отримати за кількість матчів, проведених Нуньєсом у складі "Ліверпуля". Виплата ще 8,5 млн фунтів (10 млн євро) залежить від успішності виступів Дарвіна.


Спортивний директор «червоних» Джуліан Уорд був у Португалії цих вихідних і вів переговори з президентом "Бенфіки" Руєм Коштою та спортдиректором клубу Руєм Педру Бразом. Уорд намагався переконати босів «Бенфіки» зменшити вимоги – спочатку вони хотіли отримати за Нуньєса 80+20 млн євро.


Погодити умови 6-річного контракту вдалося без проблем. Зазначається, Нуньєс не ввійде до найвищих гравців «Ліверпуля», оскільки клуб платить таку значну суму за трансфер.


Важливу роль у вирішенні уругвайця відіграли тренер "Ліверпуля" Юрген Клопп та захисник Вірджіл ван Дейк. Вони безпосередньо спілкувалися з форвардом під час матчів 1/4 фіналу Ліги чемпіонів між "Бенфікою" та "Ліверпулем". Дарвін вважає Клоппа найкращим тренером світу.

Попередній клуб Нуньєса – "Альмерія" – отримає 20% від суми угоди.


Минулого сезону Нуньєс забив 34 голи і віддав 4 передачі в 41 матчі за "Бенфіку" у всіх турнірах. Зокрема, він двічі відзначився у матчах проти "Ліверпуля" на стадії 1/4 фіналу Ліги чемпіонів.