9 червня 2022 18:10

"Динамо" U-16 – переможець першого дня благодійного турніру у Барселоні

Команда київського "Динамо" U16 (гравці 2006 року народження) проведе найближчі два тижні в Барселоні.


Скориставшись запрошенням футбольної академії "Марсет", кияни отримали можливість провести в Іспанії тренувальний збір і товариські матчі. Проживання та харчування юних динамівців повністю забезпечує приймаюча сторона, за що ФК "Динамо" Київ висловлює вдячність академії "Марсет".


Під час перебування команди в Барселоні динамівці стали учасниками двох благодійних турнірів-тріумвіратів "Українці з нами" ("Ukrainians With Us"), перший із яких відбувся 8 червня.


Перший день турніру являв собою груповий етап, в рамках якого між собою зіграли три команди - "Динамо", "Барселона" та "Марсет", складені з футболістів 2006 року народження. Згідно регламенту, за перемогу в кожному матчі командам нараховувалося по три очки, а за нічию - 2 бали. Після кожної гри, яка тривала 40 хвилин без перерви, незалежно від її результату, проводилася серія пенальті, успіх в якій дарував ще одне очко. Для перемоги у турнірі необхідно було набрати найбільшу кількість балів.


У першому турі підопічні Олексія Дроценка та Павла Чередніченка зустрілися з господарями - "Марсетом". Домінуючи на полі та створивши велику кількість гольових нагод, "Динамо" втілило ігрову перевагу в забитий м'яч - відзначився Любомир Кузик, який вийшов у цьому матчі на заміну. Суперники мали шанси, аби відігратися, однак двічі на користь динамівців зіграла поперечина. Мінімально вигравши в основний час матчу, "біло-сині" обіграли суперників і у післяматчевій серії пенальті з рахунком 3:2 (обидві команди виконували по три удари з 11-метрової позначки).


"Динамо" - "Марсет" - 1:0

Гол: Кузик


Склад "Динамо": Микитенко - Кузьменко, Захарченко, Скочеляс, Мариновський - Хмельовський, Калин, Чубов - Шевченко, Задорожний - Лобко. На заміни виходили: Кіблицький, Кузик, Пашко.


Героєм наступного матчу з "Барселоною" також став Любомир Кузик, голу якого після відмінної передачі Кирила Осипенка виявилося достатньо для перемоги динамівців - 1:0. Кияни знову продемонстрували повну ігрову перевагу над суперником, проводили флангові атаки та комбінації, не дозволивши гравцям "Барселони" навіть переходити центр поля.


А тріумфально завершити перший день турніру динамівцям допоміг В'ячеслав Суркіс, який парирував два удари каталонців у післяматчевій серії пенальті (2:0) і подарував "біло-синім" дострокову перемогу в турнірі з 8-ма очками в активі!


"Динамо" - "Барселона" - 1:0

Гол: Кузик


Склад "Динамо": Суркіс - Кузьменко, Коробов, Захарченко, Дикий - Іщенко, Пашко, Осипенко, Білий, Кузик - Калин. На заміни виходили: Шевченко, Хмельовський.


Нагадаємо, 10 червня "Динамо" U16 зіграє в Іспанії благодійний матч проти команди «Л'Успіталет» із Каталонії.


На 11 червня заплановане проведення другої частини благодійного турніру в Барселоні.