9 червня 2022 12:10

В’ячеслав ГРОЗНИЙ: "Збірна України виграє всі матчі у своїй групі Ліги націй"

Учора поєдинком у Дубліні проти команди Ірландії збірна України з перемоги стартувала у Лізі націй дивізіону В1. Про перипетії цього протистояння сайт bookmaker-ratings.com.ua поговорив із заслуженим тренером України В’ячеславом Грозним.


— Після двох матчів плей-оф відбору ЧС-2022 проти Шотландії та Уельсу, в яких, на мій погляд, збірна України виглядала гідно, я навіть сказав би солідно, але не вистачило везіння, потрібно було швидко перемкнутися на новий турнір, — сказав Грозний. — Вважаю, що наставник «синьо-жовтих» Олександр Петраков вчинив правильно, випустивши в Дубліні майже новий склад, за винятком Віталія Миколенка. Та й це сталося тому, що захворів Едуард Соболь.

Чи ми очікували від такого поєднання зіграності? Ні. Петраков любить схему із трьома центральними захисниками. Виникла проблема правого латераля, але там тренер використав Тараса Качарабу, для якого рідна позиція — центральний захисник.

Але коли я очолював «Говерлу», і в мене був ще молодий Качараба, я іноді використовував його правим захисником з активними підключеннями в атаку. Тому за правий край збірної я не переживав (усміхається).

Будемо об’єктивними, що ірландці були активнішими на правах господарів поля. Дебют зустрічі показав, що збірна України хоче контролювати м’яч, але суперник внаслідок активного пресингу часом робив нам неприємності за повільний контроль м’яча.

Проте добре, що до гольових моментів справа не доходила. Ми побачили, що збірна Ірландії непогано використовує стандарти. Це їхній козир, як і агресія.

Дуже добре, що всі наші футболісти здобули ігрову практику. Думаю, що Олександра Зубкова змінили через пошкодження. Але, як кажуть, що не робиться, на краще. Вийшов Віктор Циганков та вирішив долю поєдинку.

Наші, можна сказати, нападники у минулій зустрічі – Михайло Мудрик, Олександр Зубков та Артем Довбик – можуть обіграти опонента. Вони швидкі, а таким гравцям потрібні передачі.

Якщо у матчах із Шотландією та Уельсом ці функції покладалися на Олександра Зінченка та Руслана Маліновського, то зараз все було віддано на відкуп Миколи Шапаренка. Він непогано з цим впорався.

Ця перемога у психологічному плані була потрібна як повітря. Варто згадати і сухий матч Андрія Луніна, який декілька разів рятував команду.

Загалом збірна України провела позитивний для себе спаринг на офіційному рівні, граючи експериментальним складом. Припущу, що вже на матч з Вірменією, який відбудеться 11-го червня, вийдуть усі основні виконавці нашої команди.

І насамкінець скажу те, що збірна України лише за збігом обставин виступає у групі В1 Ліги націй. Наше місце серед еліти, і я впевнений, що наступного розіграшу ми там будемо. «Синьо-жовті» виграють всі шість матчів у своїй групі.