9 червня 2022 09:28

Олександр ПЕТРАКОВ: "Мені потрібно було набити футболістам на бутси платформи, щоб вони стали вищими?"

Головний тренер збірної України Олександр Петраков ексклюзивно для програми «Головна команда» дав коментар після стартового матчу Ліги націй 2022/23, у якому збірна України мінімально обіграла Ірландію.


- Грали молоді хлопці, ми з моїм штабом довірили їм грати. Вони виграли. Розбиратимемо помилки, але я задоволений результатом, грою та самовіддачею хлопців.

Порадувався за Циганкова, котрий забив перший гол під моїм керівництвом. Я задоволений і він задоволений.

Ця перемога – знеболювальна після поразки Уельсу. Хлопці трохи відійшли. Я сьогодні виставив молодих хлопців. Дав відпочити Ярмоленко. Йому було дуже тяжко, я його навіть не включив у резерв. Ті, хто не грав сьогодні, завтра тренуватимуться і готуватимуться до Вірменії.

Хлопці вийшли та зіграли за такою схемою. Виграли. Вам не подобається ця схема?

– Чому Ірландія створила так багато моментів із стандартів у другому таймі?

- Вони всі по 1,95 метра. Що ми можемо зробити? Хлопці боролися на другому поверсі, як могли. Але ж вони не забили. Що мені робити? Набити футболістам на бутси платформу, щоб вони стали вищими?

– Які завдання на Лігу націй дивлячись, що сьогодні грали не основним складом?

– У національній збірній апріорі не може бути першого та другого складів. Це не перший і другий склад, а хлопці, які мало грали. Я дав їм ігровий час. Вони вийшли та зіграли. Буде гарна конкуренція. А першого та другого складів у збірній немає, не може бути такого.

А завдання – повернутися до дивізіону А Ліги націй та вийти на Євро-2024 у Німеччині – сказав Петраков.