8 червня 2022 18:46

"Це ще смішніше, ніж кримська прем'єр-ліга": футбольний функціонер – про бажання росіян провести чемпіонат на окупованих територіях

Віце-президент Федерації футболу Криму Олег Комуняр упевнений, що ЗСУ не дозволить квазіреспублікам організувати спільний футбольний турнір.

Сьогодні у російській пресі з'явилася інформація про те, що футбольні клуби окупованих ДНР, ЛНР, Херсона, Мелітополя, а також анексованого Криму та Абхазії ініціюють проведення спільного чемпіонату. Більш детальне обговорення цього питання відбудеться у Москві 12 червня.


Своє ставлення до подібної ініціативи в ексклюзивному коментарі для FanDay висловив віце-президент Федерації футболу Криму та активний уболівальник сімферопольської Таврії Олег Комуняр.


- Олеже, як ви ставитеся до роблення Росії провести окремий чемпіонат для клубів, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях?
- Це дуже смішно. Так вони намагаються показати, що на окупованих територіях є якась подоба життя, тобто прийшла Росія – і жити стало краще. Показуха.


– Наскільки реально провести такий турнір?
- На прикладі кримської прем'єр-ліги, яка проводилася останні сім років, можна зробити висновок, що цей турнір виглядатиме ще безглуздо. Коли ми повністю звільнимо Херсонську, Запорізьку, Донецьку та Луганську області їм точно не до футболу. Не сумніваюся, що ЗСУ не дасть їм цього зробити. Чи не встигнуть.

- Для проведення таких турнірів замало бажання російських чиновників. Потрібні помічники на місцях. Чи є у вас інформація про футбольних колаборантів у тому ж Херсоні та Мелітополі?
- Зараз у мене такої інформації немає, але я знаю, що вони вже проводили якийсь міні-турнір на 9 травня за участю якихось дворових команд, які не мають жодного стосунку до клубів на кшталт Кристалу, Таврії чи Енергії.


- Що з нашими командами, які базувалися у цих регіонах?
– Вони тимчасово призупинили свою діяльність. Упевнений, що та сама Таврія після нашої перемоги буде відроджена.