12 травня 2022 18:22

Хау: "Фінансовий фейр-плей не дозволить "Ньюкаслу" змінити весь склад"

Головний тренер Ньюкасла Едді Хоу заявив, що цього літа на купівельну спроможність його команди впливатиме фінансовий фейр-плей, а тому не потрібно очікувати від них гучних та численних трансферів.


У квітні з'явилася інформація, що у клубі обговорювався трансферний бюджет у розмірі від 60 до 80 мільйонів фунтів плюс продаж гравців. У минуле зимове трансферне вікно "сороки" придбали п'ятьох футболістів на 94 мільйони фунтів.

"У цьому є частка правди (йдеться про скорочення бюджету). З фінансовим феєр-плей у нас є обмеження, і у нас є речі, з якими ми маємо працювати", - цитує Хау Daily Mail.

"Тому ми не можемо просто піти та витратити гроші на гравців, як, можливо, команди могли робити в минулому, і повністю змінити свій склад протягом одного трансферного вікна. Це не варіант для нас. Чим більше грошей ви витрачаєте в одному вікні, тим більше це впливає на вашу здатність витрачати в інших вікнах.

Фахівець заявив, що команда має амбіції, особливо після зміни власників, а тому зміни у складі будуть, хоч і не такі гучні, як на це розраховують фанати.

"Правила повинні правильно керувати грою, і ми повинні наслідувати їх приклад, так що це впливає на те, що ми можемо зробити цього літа. Але це не означає, що у нас зовсім немає амбіцій. Ми хочемо спробувати залучити правильних гравців, які пишатимуться тим, що носять цю футболку і які зможуть змінити ситуацію".

"Ми чудово розуміємо, що нам потрібно змінити склад та внести покращення, але це буде складний баланс".

Коли Едді Хау змінив Стіва Брюса на посаді головного тренера Ньюкасла, команда виборювала виживання. Тепер за два тури до фінішу вона посідає 14 місце, убезпечивши себе від вильоту.