8 травня 2022 17:57

​Миколенко забив супергол і травмувався в матчі АПЛ – українець з Пікфордом витягують "Евертон" з болота вильоту на полі "Лестера"

Фото - ua.depositphotos.com


Лестер програв Евертону (1:2) у 36 турі чемпіонату Англії 2021/22


Миколенко традиційно потрапив у стартовий склад Лестер – Евертон: Миколенко твердо тримає місце в стартовому складі “ірисок” . Войовничий початок від українця на чужій половині, свого здавати він не збирається у силовій боротьбі. Загралися "іриски" на чужій половині, Іхеаначо класно вивів Даку на вбивчу позицію, але Міна ефектним підкатом підстрахував осиротілі ворота після удару, який прошив голкіпера метрів з 10. Ще один пас за спини легко пропускає захист. Пікфорд витягнув удар Іхеаначо, а судді зафіксували сумнівний офсайд. Івобі навішує з правого флангу, Миколенко приймає снаряд на периметрі та могутнім ударом з льоту розстрілює Шмайхеля!


Божевільний обмін моментами. Дукуре прошив Шмайхеля, але після влучання у стійку данський голкіпер дивом встиг витягнути м'яч з лінії. А в наступній атаці Міна врізається в Коулмена, виводячи Даку в гольовий коридор. На 30 хвилині Рішарлісон пробивав після подачі Грея з кутового, Шмайхель відбив, але прямо на Холгейта. Другий гол захисника в Евертона сьогодні. До слова, Миколенко востаннє забивав 9 травня, майже рік тому. Тоді Динамо на виїзді розбило Колос (3:0).

На початку другої половини Миколенко пішов у не дуже виправданий дриблінг перед своїм штрафним. Суперники перехопили, Віталій спробував симулювати страшний фол (швидко здійнявся на ноги), Тілеманс дав вище воріт. Стабільно підходить Евертон до чужого штрафного, а ось далі починаються проблеми з рішеннями. Після однієї з традиційних обрізок партнерів Миколенко позбавив Лестер можливості провести контратаку, класно зігравши на випередження.


Дуже багато простору за спинами захисників господарів. Однак де б ще знайти людину, яка проштикне пас у вільну зону на партнерів?! На 64 хвилині Миколенко попросив заміну. Все-таки дісталося Віталію. Барнс відкотив ближче до центру, Нампаліс Менді красиво викручував у дальню дев'ятку. Пікфорд знову і знову показує, що більше за всіх не хоче в Чемпіоншип. Кенні замінив захисника збірної України на 66 хвилині. Позитив у тому, що Миколенко ніби без особливих проблем дійшов до лави запасних своїми силами. Лише вдруге екс-динамівець не дограв матч за Евертон, в якому починав з перших хвилин (загалом таких поєдинків 9).


Після ідеального розіграшу Іхеаначо з Дакою Барнс розстрілював Пікфорда з межі воротарського. З величезними труднощами голкіпер збірної Англії перевів на кутовий. Далі Варді дозволили пробити без перешкод, тут уже не склалося з прицілом. Барнс викручував здалеку, знову воротар Евертона потягнув снаряд з нижнього кута. Гордон проліз і віддав з правого флангу в центр. Рішарлісону двох поспіль спроб забити з меж воротарського – мало. Барнс марнує третій супермомент. Цього разу після навісу з правого флангу мінімально схибив.

Евертон у традиційно героїчному стилі набирає 35 очок та покидає зону вильоту, опускаючи в Чемпіоншип Лідс – принаймні станом на цей момент. Команда Миколенка піднялася на 16 місце. У Лестера залишилося 42 бали, і це 14 рядок.


Лестер — Евертон 1:2

Голи: Дака, 11 — Миколенко, 6, Холгейт, 30


Лестер: Шмейхель — Амарте, Фофана, Еванс, Кастань, Дьюсбері-Холл — Менді (Варді, 66), Тілеманс, Дака (Лукман, 80), Перес (Барнс, 46) — Іхеаначо.


Евертон: Пікфорд — Миколенко (Кенні, 66), Холгейт, Міна (Кін, 18) Коулмен, Івобі — Грей (Рондон, 74), Делф, Дукуре, Гордон — Рішарлісон.


Попередження: Менді.