3 травня 2022 11:12

Слова глави російського МЗС Лаврова про "єврейську кров" Гітлера викликали обурення в Ізраїлі

Слова глави російського МЗС Сергія Лаврова про «єврейську кров» Гітлера та їх наслідки для відносин Росії та Ізраїлю в умовах війни продовжують обговорюватися в ізраїльських ЗМІ.

Після виходу інтерв'ю прем'єр-міністр Ізраїлю Нафталі Беннет звинуватив Лаврова у брехні та заявив про неприпустимість використання трагедії Голокосту в політичних цілях.


Ізраїльська газета The Jerusalem Post пише, що після висловлювання Лаврова Ізраїль, який раніше намагався зберігати нейтралітет у війні в Україні, не зможе цього робити.


«Хоча Ізраїль зацікавлений у тому, щоб не виступати відкрито проти Володимира Путіна, він також однаково зацікавлений у тому, щоб твердо стояти на боці демократичного Заходу та «вільного світу» у протидії путінській війні в Україні», - пише газета у своєму аналізі .


Реакція ізраїльського прем'єр-міністра на слова Лаврова та виклик російського посла до ізраїльського МЗС сигналізують, що Ізраїль у цій війні підтримає Україну, зазначає газета.


Інша ізраїльська газета Haaretz наводить коментарі Американського єврейського комітету, в якому йдеться: «Ми неодноразово говорили про необхідність денацифікації – у Москві, а не у Києві».