29 квітня 2022 16:58

Дмитро ПОВОРОЗНЮК: "Розумів, що будь-якими публічними висловлюваннями представники "Шахтаря" можуть підставити своїх родичів"

Ведучий проекту «Трендець» та півзахисник «Вереса» Дмитро Поворознюк розповів, як він ставився до мовчання представників «Шахтаря» щодо війни на Донбасі.


- В «Шахтарі», коли я приїжджав, і ми спілкувалися з деякими людьми, які працюють в клубі після 2014 року, я питав: «Чому ваша команда, ваші футболісти часто публічно говорять про Донбас, а не про Україну? Чому ви рідко говорите про любов до України, мало патріотичних речей про Україну, а дуже багато говорите про регіон, про Донбас?»

З моєї точки зору, людини, яка жила в Рівному, Києві та Бучі, я по одному на це дивлюсь. Люди, які жили в Донецьку, в яких залишилися родичі, батьки, багато друзів… Будь-які їх публічні слова призводять до того, що під дуже серйозні санкції можуть потрапити їх родичі. Звичайно, можна сказати, що вони тряпки і нехай мають власну позицію. Але ти так думаєш рівно до тієї ситуації, поки це не стосується твоїх родичів та близьких.

У них всіх, хто звідти переїхав, залишились там родичі. Від них я якраз не вимагав такого, щоб ви кричали, били себе в груди. Я розумів, що ви можете підставити своїх родичів. Ті, хто не мав нікого відношення до Луганська і Донецька, жили на Західній Україні, а потім нічого не говорили про війну – до цих людей більше питань, – сказав Поворознюк.


Фото - зі сторінки Дмитра у Facebook