19 квітня 2022 16:17

Беньямін ВЕРБИЧ: "Росіяни викинули мене із країни, яку я люблю"

Вінгер київського Динамо Беньямін Вербіч в інтерв'ю Sport Arena TV висловив слова підтримки Україні та в черговий раз засудив дії росії. Він заявив, що на місці українців нізащо не пробачив би росіян.


«У Легії дуже допомагають. Думаю, більше за інших клубів у Польщі зробив фонд Легії. Туди щодня щось можна принести, постійно пишуть щось у Instagram. Бачив, що самі футболісти купували їжу, памперси, дитячу їжу, занесли туди та відправили до України. Погодилися зіграти перший матч [з Динамо] — гадаю, це дуже добре».

«Чесно, я думав, що [війна триватиме] місяць максимум. Я не знаю. Один скаже так, інший так. Загалом ніхто не знає. Хотілося б, щоби сьогодні закінчилася, або вчора. Або щоб взагалі не розпочиналася. Але так є, і зараз ми все робитимемо, щоб усе швидше закінчилося. А як буде, ніхто не знає».

«Чи вибачать українці росіян? Ніколи. За таке, гадаю, ніхто б ніколи не пробачив. Якби таке зробили у Словенії, я б їм ніколи не пробачив. Вони викинули мене із країни, яку я любив».

«У збірній Словенії питали, що там відбувається, як тікали. Дуже багато пацанів писали ще коли я був у Києві. Переживали дуже. Коли побачили – обійняли».

«Тяжко зараз щось говорити про футбол. Важливо зараз, щоб закінчилася війна, щоби всі відновилися після цього, потім вже думатимемо про футбол. Про Вернидуба дуже сильна історія. На мою думку, багато таких історій ще буде після війни. Звичайно, я був шокований, тут видно, як українці люблять свою країну».

«Зеленський – красень? Так, дивлюся на його пости постійно. Усім показав, що має яйця, і я думаю, що такий президент Україні потрібен у такий час. Молодець, загалом».

«Думаю, правильно [збірна Польщі відмовилася грати з росією] у цей момент. Кендзера був у Києві, тож, думаю, це правильне рішення. Молодці, що так швидко домовились. Країна-агресор не повинна брати участь. Люди будуть говорити, що вони не винні, але я гадаю, що це не так. На країну-агресора мають бути накладені санкції. Поки росія залишатиметься агресором, гадаю, міжнародного спорту там не буде».

«Хотів би передати українцям, що все буде добре, треба залишатися сильними, вірити в перемогу, в українську армію, щоб цей геноцид якнайшвидше закінчився. Сподіваюся, що сьомий номер «Динамо» ще гратиме на київському стадіоні. Тяжко про це говорити, тому що ми не знаємо, коли все закінчиться, але це скінчиться. Сподіваюся, скоро буде футбол в Україні як було раніше».