3 квітня 2022 23:29

Двадцять дві хвилини за два місяці і нуль голів: жахлива статистика динамівця Супряги після переходу в "Сампдорію"

Український форвард Владислав Супряга поки що не виправдовує покладених на нього очікувань.


30 січня вихованець Дніпра офіційно завершив свій багатостраждальний переїзд до Італії. Новим клубом українця стала Сампдорія, яка взяла 22-річного Супрягу у Динамо у піврічну оренду із правом викупу.


Вже 6 лютого нападник зумів дебютувати за генуезьку команду. Владислав вийшов на заміну в матчі 24 туру Серії А проти Сассуоло (4:0). І хоча для Сампдорії дана гра видалася більш ніж вдалою, особисто у Супряги тоді нічого не вийшло.


Українець з'явився на полі на 36-й хвилині, не зумів відзначитись результативними діями, а вже на 58-й був замінений назад. Згодом головний тренер «блучерк'яти» Марко Джампаоло заявив, що Супряга не до кінця адаптувався, плюс гравцеві заважає мовний бар'єр. І хоча клуб знайшов для українця перекладача, як можна побачити далі, він поки що не зумів зрушити з мертвої точки в цьому напрямку.


З того часу Сампдорія провела сім поєдинків у чемпіонаті Італії. Супряга не зіграв ні хвилини в жодному з них. Більше того, форвард навіть не потрапив у заявку команди.


Востаннє в офіційних поєдинках Супряга забивав 23 вересня 2020 року. Тоді у складі Динамо Влад у рамках третього раунду відбору Ліги чемпіонів відзначився голом у воротах Гента (2:1). Його контракт із киянами розрахований до 30 червня 2023 року. Авторитетний портал оцінює вартість форварда у чотири мільйони євро.


При цьому варто зазначити, що з вищезгаданих семи матчів Сампдорія виграла два, а в п'яти поступилася. Зараз генуезці йдуть на 16-му місці в турнірній таблиці Серії А, маючи відрив від зони вильоту в сім очок.