30 березня 2022 12:01
1

Михайло Співаковський: "Український футбол вступає в еру, яку подолали в Югославії. Еру Ібрагімовичів та Арнаутовичів"

Ведучий "Та То Таке" Михайло Співаковський поділився своєю думкою про перспективи українського футболу у зв'язку з війною проти Росії.

− Я бачу дуже великі проблеми у нашого футболу. Чому? Якісних легіонерів у нас, найімовірніше, не буде. Вся ця промисловість має деякий час відновлюватися. Зараз ми йдемо у тому, що свого часу подолав югославський футбол. Збитки власників наших клубів будуть чималими. Ми це все розуміємо. Можемо лише сподіватися, що "Динамо", "Шахтар", СК "Дніпро-1", "Ворскла", "Зоря" залишаться на нашій карті. Що мене найбільше непокоїть у цій ситуації?

Наразі їдуть молоді таланти. Виїжджають не лише хлопці з юнацьких команд. Виїжджають діти, які не мають професійних контрактів. Їх вивозять за кордон. Незабаром вони можуть отримати статус біженців і зможуть отримати громадянство країни, яка їх дала притулок. Це величезна проблема. Що може врятувати? Тільки системний та дуже глибокий скаутинг у дитячому футболі. Але я не впевнений, що у нас для цього вистачає спеціалістів. Ми вступаємо в епоху, шлях якої подолав югославський футбол. Люди називають це епохою Ібрагімовичів та Арнаутовичів. Це епоха плеяди гравців з югославським корінням, які ніколи не будуть грати за збірну Сербії або Хорватії. Оце буде дуже прикро.

Згадується історія, як батько Златана Ібрагімовича пропонував боснійцям заграти свого сина за їх молодіжну збірну, але ті відмовилися, бо типу в них такзх златанів вистачає, далі історію знають всі, тому не повторювати саме таких помилок, хоче юний талант грати за Україну не відмовляти, давати шанс.