29 березня 2022 08:14

Даріо СРНА: "Якби до Англії вторглася іноземна армія, УАФ за 2 хвилини відкрила б трансферне вікно"

Директор з футболу "Шахтаря" Даріо Срна у інтерв'ю The Sun висловився про заборону АПЛ реєструвати гравців з чемпіонату України в рамках спеціального трансферного вікна.


- Бачити синьо-жовті прапори та футболки з закликами до миру – це, звісно, добре. Вдячні за такі жести, вони багато значать, але українським гравцям необхідна практична допомога. Ми просимо у найбільших європейських федерацій, особливо АПЛ та Серії А, відкрити трансферне вікно, щоб гравці з України могли піти в оренду та грати у футбол.


Це не просто прохання через незначні труднощі. Цих людей зачепила війна, і навіть якщо дозволити виступати одному гравцю на клуб, це б все одно зробило велику різницю. Така система може дозволити виступати 20-40-60 футболістам з України – якомога далі від війни.


Якби все було навпаки, і в Англію вторглася іноземна армія, я знаю, що УАФ за 2 хвилини погодилась б відкрити трансферне вікно. Є гравці з мого клубу й усієї України, які готові грати, але їх зупинила війна.


Вивішувати синьо-жовті прапори на ваших стадіонах – недостатньо. Нашим людям необхідна справжня допомога, і я мушу критикувати ті федерації, які роблять недостатньо.