27 березня 2022 16:42

"Аякс" знав про можливу причетність Квінсі Проміса до торгівлі наркотиками

Поліція Амстердама попереджала «Аякс» про зв'язки нападника Квінсі Промеса з наркоторгівлею та представниками злочинного світу. Футбольний клуб знав про кримінальне оточення гравця ще задовго до літа 2020 року, коли стався інцидент, внаслідок якого Промеса звинуватили в замаху на вбивство та нанесення ножових поранень, повідомляє Voetbalzone з посиланням на Het Pаrool.

Генеральний директор «Аякса» Едвін ван дер Сар особисто був присутній на переговорах із поліцією та знав про зв'язки Квінсі зі злочинцями. Проте ні поліцейське розслідування, ні поінформованість клубу не запобігли влученню Промеса у гучний скандал із завданням ножових поранень своєму двоюрідному братові влітку 2020 року.

За даними джерела, поліція провела з Едвіном ван дер Саром та іншими представниками «Аякса» дві зустрічі: на першій клубу повідомили про зв'язки Промеса з наркоторговцями, а на другій – про можливу участь Квінсі у доставці та збуті заборонених речовин.

Нагадаємо, раніше нідерландські ЗМІ повідомляли, що Квінсі Промес підозрюється у торгівлі наркотиками. Слідство стверджує, що Промес причетний до придбання партії кокаїну вагою 4 тонни. Вартість речовин оцінюється в €120 млн. Проміси готові заарештувати, але у правоохоронців можуть виникнути проблеми через знаходження гравця у Москві.