23 березня 2022 15:59

Хавбек молодіжної команди "Динамо" поповнив англійський клуб

Молодий український футболіст, який минулого тижня прибув до Брекнелла, розповів про свій дуже важкий шлях, рятуючись від війни, повідомляє Bracknellnews.


17-річний Марко Подоляк прилетів до Великобританії минулого тижня після п’ятиденної подорожі, щоб розпочати дворічну спонсорську програму в освітній академії футбольного клубу «Бракнелл Таун».


«Мій дядько зробив усе це можливим, він домовився з людьми в клубі, щоб мене відвезли сюди, у Брекнелл», – сказав Подоляк.


«Я дійсно не впевнений щодо футболу в Україні, чи відновиться він бодай за рік. Приїхати сюди і грати у футбол – це чудово».


Щоб врятуватися від вторгнення російських військ, Подоляк вирушив до українсько-польського кордону через Молдову, Угорщину та Словаччину, перш ніж сів літак до Парижа. З Парижа Подоляк прилетів до Дубліна, перш ніж, нарешті, сів на пором до Великобританії.


«Загалом це був дуже важкий і дуже довгий шлях», – сказав Подоляк.


Крім того, що він змушений покинути рідну країну, майбутній футболіст також відокремлений від решти своєї родини. Його батько, старший брат та дідусь і бабуся перебувають у Львові, на заході України, а мати та молодший брат - у друзів в Італії.


«Я щодня розмовляю зі своєю сім’єю», – сказав він. «Я розмовляю зі своєю мамою, татом, братом і бабусею. Ми всі підтримуємо зв'язок.


«Мій тато і брат тепер є частиною територіальної оборони, тому вони захищають саме місто».


Голова футбольного клубу «Брекнел Таун» Кейн Стейнборн-Буссе відіграв ключову роль у тому, щоб колишній гравець академії київського «Динамо» потрапив до Великобританії.


«Я дуже щасливий бути тут, у Брекнеллі, я справді вдячний президенту футбольного клубу за те, що все це сталося», – сказав він.


«Усі хлопці допомагають мені адаптуватися до нового середовища. Все, що я хочу зробити зараз, це продовжувати розвиватися як футболіст».


Подоляк вже зіграв за клуб дві гри і забив свій перший гол на початку цього тижня.


Фото - ФК "Динамо"