21 березня 2022 14:39

14-річний футболіст з України гратиме у клубі Серії А

Колишній президент "Сардинії" Уго Капеллаччі влаштував українського хлопчика-біженця з Одеси до клубу Серії А – "Кальярі". Про цю історію розповів український журналіст Юрій Шевченко у своєму Telegram-каналі:


"Минулого тижня депутат від партії Forza Italia та колишній президент "Сардинії" Уго Капеллаччі організував гуманітарну поїздку на кордон з Україною. Каппеллаччі – координатор групи міжпарламентських зв'язків з Україною, його команда вивезла до Італії близько 80 осіб, серед яких 50 дітей.


На Уго була маска у кольорах "Кальярі", "червоно-синя". У нього почалася розмова з одним із підлітків. "Назви клубів Серії А відлітали у нього від мови. Потім він показав мені відео, як грає", – розповів Каппеллаччі. Виявилось, що 14-річний Артем Крієв займався футболом в Одесі.


"Я відразу зателефонував президенту Кальярі Джуліні. Запитав, чи готовий він взяти хлопця на перегляд. Томмазо відповів, що перегляд не потрібен – хлопця зарахують до молодіжки. Не знаю, чи стане він зіркою, але точно заслужив шанс. Як і всі, хто був змушений залишити свою країну", – каже Уго.


Артем був на матчі "Кальярі" з "Міланом", познайомився із гравцями першої команди. Він уже офіційно у клубі".


Фото: ФК "Кальярі"