20 березня 2022 13:19

Денні Мерфі: "Роналду – найбільший гравець усіх часів, але він не вирішує проблеми МЮ. Потрібні радикальні зміни"

Денні Мерфі вважає, що "Манчестер Юнайтед " варто продати Кріштіану Роналду.

"Манчестер Юнайтед" потрібні радикальні зміни. Навіть якщо це означає, що такі важливі гравці, як Кріштіану Роналду, підуть. Потрібно бути обережним, маючи справу з суперзірками на великих контрактах. Краще знайти покупців, а вже потім рвати зв'язку з ними.

Але загальна картина така, що у "Юнайтед" вже п'ять років немає трофеїв. Клубу потрібен топ-тренер, який затримається там надовго. І без різниці, чи буде це Томас Тухель, Маурісіо Почеттіно або хтось ще. Вони захочуть все робити по-своєму, тому в чищенні складу є сенс. В першу чергу це стосується Поля Погба і Роналду.

Не можна ставити під сумнів майстерність Роналду, але йому 37 років, і, незважаючи на його голи, у "Юнайтед" немає балансу. Вони покладаються на індивідуальну майстерність Роналду, і це може спрацювати в деяких матчах, наприклад, проти "Тоттенхем". Але не проти кращих команд АПЛ і Ліги чемпіонів.

"Манчестер Сіті" і "Ліверпуль" так високо підняли планку, що "Юнайтед" потребує і майстрів світового рівня, і у величезній фізичній силі, щоб боротися з ними. Останнє вже не відноситься до Роналду.

"ПСЖ" опинився в аналогічному скрутному становищі. У них, можливо, кращі гравці в світі, але вони все одно програють тим, хто діє більш згуртовано. "Реал" розгромив їх, і вони вилетіли з Ліги чемпіонів. Прямо як і "Юнайтед".

Щоб колишня слава повернулася на "Олд Траффорд", гравці "Юнайтед" повинні пресингувати і боротися протягом 60 матчів за сезон на додаток до майстерності, якою вони володіють. Не можу уявити Роналду в такій команді.

Уболівальникам "Юнайтед" буде непросто змиритися з його відходом. Це герой, і це справедливо, але не змінює того, що це необхідно заради успіху команди в майбутньому. Все могло б бути інакше, якби у Роналду вистачило характеру змиритися з тим, що він не може грати щотижня. Але цього не сталося. Він ніколи не був другою скрипкою.

Якщо новий тренер захотів би бачити в команді Харрі Кейна, то я не впевнений, що Роналду погодився б грати другорядну роль. Він вже відібрав ігровий час у молоді. Його присутність повинна була допомогти Джейдону Санчо і Маркусу Решфорду, але їх гра погіршилася.

Роналду - найбільший гравець усіх часів, але він не є вирішенням проблем "Юнайтед". Їм потрібен тренер світового класу, і нехай він будує команду, навіть якщо це означає, що потрібно розлучитися з легендою", – написав екс-півзахисник "Ліверпуля" у своїй колонці.