18 березня 2022 18:33

Валерій ФЕДОРЧУК: "Футбол відійшов на далекий задній план. Всі думки про країну, про фронт"

Півзахисник ФК Рух у проміжку між справами розповів про те, чим живе сьогодні.


- Валерію, за наявними даними, більшу частину часу сьогодні проводите на клубній базі, і вам там, м'яко кажучи, не нудно.


- Так, просто величезна кількість людей. Слава Богу, що у нашого клубу такі можливості, є місце для всіх, всі живемо, тренуємося, намагаємося приносити користь. Тут дуже багато дітей і юнаків, всі займаються з якихось програм.


- Чим в основному займаєтеся ви? Чи є сила волі займатися футбольними справами, тренуватися?


- Чесно кажучи, абсолютно не до футболу зараз. Футбол відійшов на далекий задній план. Всі думки про країну, про фронт. Всі думки про те, що люди вмирають, це найстрашніше. Намагаємося допомогти, як можемо. Без діла не сидимо. Всі гравці руху допомагають армії.


- Чи існує, умовно кажучи « "загальний розпорядок діяльності" НТБ у Винниках?


- Важко сказати... Зараз на базі руху всі футболісти основного складу з українців. Наші всі тут. Легіонери поїхали. Ми намагаємося тримати себе у формі, в спортивному тонусі. Але виходить робити тренування приблизно через день. Все залежить від багатьох умов - наприклад, Чи безпечно знаходиться на відкритому просторі.


- Як справляєтеся зі стресом, що допомагає тримати себе в тонусі?


- Важко сказати... Ми всі в стресі, всі стежимо за новинами. Всі переживаємо за родичів, за друзів... я впевнений, ми переможемо. І після цього відбудуємо країну. І футбол доведеться відбудовувати з... якогось етапу.