15 березня 2022 09:08

Артем ФЕДЕЦЬКИЙ: "Російська людина може сидіти без їжі в розваленій квартирі, на столі буде стояти глід, а вона буде продовжувати кричати: "Ми за Путіна"

Колишній захисник збірної України Артем Федецький поділився думкою про росіян.


- Є шанс, що закінчення війни ініціює хтось з того боку?


- Думаю, бунт може бути не тільки в Росії, але і в Білорусі. Є два аферисти - х**йло і вусатий тарган. У мене є інформація, що білоруські військові не хочуть воювати, тому що це не їхня війна. Їх змушують, але є багато випадків дезертирства.


А взагалі проблема росіян в тому, що коли треба протестувати і підтримувати Україну, вони біжать займати чергу в IKEA і Mcdonald's. Я розумію, що росіяни не всі такі, що є і серед них нормальні люди, але більшість – це не нація, а ганьба людства. Росії потрібна повна ізоляція.


- Може бути, є надія, що повстане російська еліта і особи, наближені до Путіна?


- З урахуванням того, як вони втрачають свої гроші, може щось І станеться. Європейські країни націоналізує майно російських олігархів. Абрамович вже втратив Челсі. Це правильно. Може, хоча б таким чином їх вдасться розбудити і розворушити. Але проблема полягає в тому, що в Росії немає середнього класу як такого. Або дуже багаті, або бідні.


Російська людина може сидіти без їжі в розваленій квартирі, на столі буде стояти глід, а вона буде продовжувати кричати: "Ми за Путіна, він – наш президент". Наш народ, навпаки, дорожить почуттям власної гідності і завжди намагається щось змінити в кращу сторону.


Росія вважає себе наддержавою - друга армія в світі та інша маячня. Яка там армія. Ще кажуть, країна-агресор. Країна-агресор - це країна, яка знаходиться на своїй території і загрожує іншим країнам. Ось на агресора необхідно накладати санкції і ізолювати його від усього світу, щоб уникнути таких дій, які ми бачимо зараз. А сьогоднішня Росія-це вже не країна-агресор, а країна-терорист.


Російський народ здебільшого бачить і підтримує те, що бачить. Тому вони-співучасники вбивства мирних українських громадян, жінок і дітей. Ця кров і на їхніх руках. Вони мовчать, футбольна еліта мовчить. Язики в одному місце засунули, коли дійсно треба було щось говорити. Уявляєте аудиторію російських футболістів? Дзюба і компанія мовчать, підтримуючи свого президента і геноцид українського народу. Вони - такі ж терористи. Тому Росію треба ізолювати у всіх сферах.