14 березня 2022 17:23
3

Андрій ШЕВЧЕНКО: "Ми не виступаємо проти всього народу сусідньої країни - ми проти тих, хто підтримує війну проти нас"

Легендарний український футболіст Андрій Шевченко продовжує розповідати світу правду про війну в Україні. Цього разу володар "Золотого м'яча" дав ще одне інтерв'ю італійській пресі.


"Це не конфлікт і ніяка не спецоперація. Це підлий напад, злочин проти мирних жителів. Ніхто не вірив, що це можливо, аж до того моменту, як це сталося. Відразу хочу сказати - не кажіть мені "Киев". "Київ" - так це місто пишеться і вимовляється правильно.


Звичайно, я говорю російською. Мене так навчили в школі. Ви можете вільно говорити в Україні російською, з цим немає проблем. Ми не виступаємо проти всього народу сусідньої країни - ми проти тих, хто підтримує війну проти нас. Є різниця між народом і режимом, ми добре її розуміємо", – цитує Шевченка Corriere della Sera.


"Мої рідні зараз в Україні. Дзвоню їм кілька разів на день. Мама і сестра живуть 20 хвилинах від центру столиці. Зараз до них приїхали родичі, які чотири дні провели в підвалі. Вони жили поруч з аеропортом, але цей район зруйнували.


Я хотів поїхати в Україну, але це неможливо. Тому я вирішив захищати свою країну, як можу. У тому числі допомагаючи потерпілим і біженцям. Через фонд GoFundMe ми зібрали для Червоного Хреста 343 764 Євро. Міланський фонд зібрав гроші завдяки продажу копій футболок, в яких ми виграли Лігу чемпіонів в 2003 році.


В Італії дехто каже, що Україні було б простіше скласти зброю. Скласти зброю зараз - це означатиме втрату будь-якої свободи і нашого права на життя. Ми виступаємо як сторона, яка тільки захищається. Нам необхідна зброя НАТО. Санкції проти агресора і пошук дипломатичного рішення теж важливі".


Раніше Шевченко розповідав про те, що неодноразово пропонував своїм рідним покинути Україну, але ті категорично відмовлялися від подібних пропозицій.

Агресію активно підтримують 70% росіян. Активно проти 1 %. Так от математика.
...а це весь народ сусідньої країни
Сховати
та чого,не всі,як сказала мені одна тамошня родичка - "ой,я ваапще не знаю что у вас там происходит та,у нас тут за вас 15 лет дают" мабуть про таких Андруша каже,а ще про друга романа )