6 березня 2022 09:02

​На рішення МЮ по тен Хагу вплинуть результати "Аякса" в Ліги чемпіонів. Роль Рангника в клубі залежить від кінцівки сезону

"Манчестер Юнайтед" шукає нового головного тренера.

За даними The Athletic, англійський клуб вже провів бесіди з приводу Маурісіо Почеттіно, який працює з ПСЖ, і Еріка тен Хага, тренуючого "Аякс". Спілкування ведеться і з іншими фахівцями.

Представники МЮ зустрічалися з різними кандидатами і хоче прийняти рішення в найближчі тижні. Клуб не має наміру чекати до літа і хоче, щоб новий тренер з самого початку передсезонної підготовки зосередився на проекті.

Очікується, що МЮ розгляне різні варіанти перед тим, як зупинитися на одному кандидаті. Різні джерела, близькі до клубу, вказують, що Почеттіно – головна мета "Юнайтед". Алекс Фергюсон давно з великою симпатією ставиться до аргентинця. Як зазначається, думкою екс-головного тренера МЮ з цього питання боси клубу цікавилися.

Контракт Почеттіно з ПСЖ діє до 2023 року. Щоб дістати тренера, МЮ доведеться заплатити багатомільйонну компенсацію. В цьому відношенні більш краща кандидатура тен Хага, в контракті якого з "Аяксом" прописані досить низькі відступні. "Аяксу" належить зіграти з "Бенфікою" в 1/8 фіналу Ліги чемпіонів. Вихід або невихід команди в наступний раунд може вплинути на рішення "Юнайтед" по тен Хагу.

Відзначається, що від результатів, які «МЮ» покаже в кінцівці сезону, залежить і роль Ральфа Рангника в майбутньому клубу. Після закінчення тренерського контракту у нього буде консультаційна роль в "Юнайтед". Якщо МЮ покаже хороші результати в найближчі три місяці, це посилить позиції Рангника.