3 березня 2022 15:18

Сергій ПАЛКІН: "Загинув співробітник "Шахтаря". Його вбив уламок російського снаряда"

Генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін повідомив про смерть дитячого тренера донецького клубу, який загинув від уламку російського снаряда..


"Хотів би звернутися до власників, керівництва і футболістів російських футбольних клубів. Росія вчинила жахливий і віроломний військовий напад на Україну. Країну, в якій кожен з вас бував і в якій завжди був радо зустрінутий. Країну, в якій у вас є родичі, друзі, знайомі.


Країну, де деякі з вас навіть народилися. І цю країну, її людей сьогодні російська армія знищує з усіх видів зброї: "Буків", "Градів", артилерією, авіацією, танками.


Ви стаєте ізгоями. Росія з нації, яка доклала величезних зусиль у перемозі над нацизмом, перетворюється на націю терористів, націю мовчазних боягузів. Сьогодні на вас дивиться весь світ. І світ чекає від вас дій, які зупинять безумство. Але ви боїтеся, вам страшно.


У спорті страх - це те почуття, яке зводить ймовірність перемоги до нуля. Ваш страх виступити проти війни в Україні - це зруйновані міста, ваш страх-це тисячі і тисячі смертей серед мирного населення, ваш страх - це загиблі діти і покалічені долі мільйонів людей.


Ваш страх виступити проти кривавого режиму - це найбільша ваша поразка.


Незважаючи на те, що ви не віддавали наказ про знищення українців, ваше мовчання – це пособництво масовим вбивствам і руйнуванням.


Вчора загинув наш співробітник. Дитячий тренер. Його вбив осколок російського снаряда. Росія вбиває українців. Зупиніть це божевілля! Не мовчіть, говорите! Інакше це буде ваша особиста поразка. Поразка, яку будуть пам'ятати всі наступні покоління.


Поразка, яку неможливо буде викреслити зі світової історії. І кожен з вас буде нести провину і відповідальність за скоєні злочини.


PS: Подивіться, що російські військові роблять з нашими містами", – написав Палкін.