22 лютого 2022 10:11

Історичний рекорд: колишні боси Шевченка в "Дженоа" придбали ще один відомий клуб

Бразильський Васко да Гама оголосив про прихід нового власника.

Американська компанія 777 Partners викупила 70% акцій клубу за 121 мільйон євро – це найбільша угода в історії бразильського футболу.

Американці після приходу в клуб надали кредитні гарантії на 11.9 мільйонів євро, які будуть конвертовані в акції новоствореної спільноти акціонерів клубу Vasco da Gama Sociedade Anônima do Futebol (Vasco SAF).

"Ця операція допоможе Васко повернути собі провідну роль у бразильському та міжнародному футболі. 777 Partners стане довгостроковим стратегічним партнером для реалізації амбітних планів Vasco та сталого майбутнього.

Vasco SAF стане основною інвестицією 777 Partners в Південній Америці, і клуб буде використовувати мережу компаній 777 для модернізації клубу з доступом до нових мультимедійних технологій, передачею і використанням даних для пошуку талантів", — йдеться в заяві на офіційному сайті клубу.

Нагадаємо, в жовтні 2021 року 777 Partners придбала 99,9% акцій Дженоа, запросивши на посаду головного тренера Андрія Шевченка. Український фахівець протримався на тренерському містку Дженоа 11 матчів. Також у 777 є мінотарна частка в іспанській Севільї.