8 лютого 2022 15:06
1

Віталій РЕВА: "У 2004 році, коли Сабо прийшов в "Динамо", мені було некомфортно на душі"

47-річний воротар Лівого Берега Віталій Рева в інтерв'ю Sport Arena згадав про свій "динамівський" період кар'єри.


За Динамо Рева виступав з 2001 по 2007 рік з перервою на оренду в Таврію. У складі біло-синіх голкіпер провів 65 матчів у всіх турнірах.


"Динамо - це легендарний клуб українського футболу і я з великою повагою ставлюся до цієї команди, вона мені багато дала. Але може я мало ігор провів в основному складі, можливо на шляху став такий знаменитий тренер, як Йожеф Сабо - у мене з ним були певні моменти. Є люди які притягуються і розуміють один одного, є люди, яких ти поважаєш. Сабо зробив для мене хороші речі, але в 2004 році, коли він прийшов, мені було некомфортно на душі. У світі не може бути все гладко. Відхід Валерія Васильовича Лобановського був для мене великою втратою, поки він був - мені здавалося, що все справедливо. А коли його не стало - з'явилася порожнеча і почуття справедливості загубилося", — сказав Рева.


"Я люблю Динамо, добре до нього ставлюся. Але на певному етапі розумієш, що люди придумують собі якісь "лейбли". Хтось "арсеналовець", хтось "Лівий берег". Навіщо? Я відчував себе футболістом команди Динамо, але "динамівцем"... Не знаю. Динамо - це бренд, я його люблю і все. Про Шахтарь я такого не можу сказати. Але я на сьогоднішній день адекватно ставлюся до обох команд, як і до всіх інших".


"Феномен Шовковського? Саша виконував своє призначення, він прийшов в цей світ в певному місці, у певних батьків, пройшов якісь етапи в житті, у нього є свої завдання. Не можу за нього відповідати, це дуже інтимне питання. Я собі давав слово - є інформація, яка між людьми. Не намагаюся нею пишатися, у мене є певні дані по Саші. У нього своє життя. Ніхто не хоче бути другим-третім, всі хочуть бути на виду, доводити. У нього були травми, життєві ситуації, але в цілому у нього є хороші фізичні дані, він ними скористався, є інтелект. Як конкурент - мені було комфортно з ним боротися".


У складі столичної команди голкіпер ставав чемпіоном України (2004) і володарем Кубка країни (2003).


З початку сезону Рева, який відновив ігрову кар'єру у складі Лівого Берега, зіграв шість матчів у Другій лізі.


Фото - facebook.com/fclbkiev

Честно говоря (мне лично) этот вратарь никогда не нравился. Он был весьма посредственный, и был заметно слабее САШО. И дело было не в Сабо, просто...ну у него такой уровень. Сабо, для 2004 года (подчеркиваю) был вполне адекватным тренером (я имею ввиду его мышление и его "футбол"). Не дно, не тем более не топ, но...средней руки, для того времени. Так что к Сабо тут вопросов нет, просто...очень посредственный игрок