31 січня 2022 19:50

Кілька жінок звинуватили екс-тренера "Челсі" Гранта в сексуальних домаганнях

Кілька жінок звинуватили колишнього тренера "Челсі" Авраама Гранта в сексуальних домаганнях.


Журналіст Хаїм Етгар провів розслідування і зняв шоу "Exposure" ("вплив" – з англ.). Його показали по ізраїльському телебаченню. У цьому фільмі кілька жінок звинуватили Гранта у використанні свого становища в суспільстві для того, щоб схилити їх до сексуальних контактів.


Історії знялися у фільмі жінок схожі: вони розповіли, що він пропонував їм розвинути їх кар'єри в обмін на секс і тиснув на них до тих пір, поки вони не погоджувалися.


Одна жінка розповіла, що в червні 2020 року Грант запросив її в свою квартиру в Тель-Авіві, запропонувавши їй допомогти з пошуком роботи.


"Він сказав мені: "Влаштовуйся зручніше, знімай одяг". Я подумала, що він жартує. Я сиділа далеко від нього, на краю дивана. Він попросив мене сісти ближче і спробував обійняти. Він реально схопив мене і не відпускав.


Мені було некомфортно, він поклав долоню на моє стегно. Пам'ятаю, як я негайно прибрала його руку. Через кілька секунд він схопив мене за шию так, немов хотів придушити, повернув мою голову до себе і спробував силою мене поцілувати.


Мені не вистачило сміливості відмовити йому", - розповіла дівчина, якій тоді було 22 роки.


Кілька жінок розповіли, що, працюючи з Грантом, вони постійно чули від нього зауваження з сексуальним підтекстом. Через це їм було складно підтримувати професійні відносини з ним.


Ще одна дівчина, яка працює в сфері спортивної журналістики, розповіла, що Грант запропонував їй допомогу на початку кар'єри. Потім він протягом кілька років відправляв їй повідомлення сексуального характеру. Кілька жінок підтвердили, що теж з таким стикалися.


Всі жінки зізналися, що боялися зраджувати справу розголосу, так як побоювалися наслідків для своїх кар'єри.