26 січня 2022 12:45

Екс-гравець збірної Польщі - про Шевченка: "Польський тренер стільки не зможе заробити навіть за 10 років"

Екс-гравець збірної Польщі Каміль Косовські жорстко розкритикував можливе призначення Андрія Шевченка на посаду головного тренера національної команди Польщі. Косовські зіграв 52 за збірну, виступав на чемпіонаті світу в 2006 році. Він не розуміє, навіщо Цезарій Кулеша шукає іноземного тренера, та ще й готовий найняти Шевченка, який нічого не домігся і нічим не краще попереднього тренера – Паулу Соузи.


- Я читав, що Шевченко зароблятиме 2,5 мільйона євро на рік. Це більше 10 мільйонів злотих. А якщо у нього буде контракт на два роки, то він отримає більше 20 мільйонів злотих. Польський тренер стільки не зможе заробити навіть за 10 років.


Мені здається, що у нас якісь комплекси. Чи обов'язково запрошувати іноземного тренера? Що ми хочемо показати світу, що можемо собі дозволити запросити зарубіжного фахівця? Навіть Соуза стільки не заробляв, але ж він теж отримував дуже багато. Якби я був на місці Цезарія Куліші і почув від Шевченка такі запити, то відразу почав би шукати поляка. Подивіться на тренерські досягнення Шевченка, чого він домігся?


Зараз Польща повинна шукати не тренера, який буде довго будувати команду з незрозумілими перспективами, а допоможе нам виграти плей-офф. Це для нас пріоритетне завдання.


Шевченко нічим не краще і не гірше Паулу Соузи. Він такий же недосвідчений, він нічого не вигравав у своїй тренерській кар'єрі. Я не знаю, що він міг би дати Польщі. Було б набагато логічніше запросити польського фахівця, який вже чогось домігся у своїй професії, який зміг би на тривалий термін очолити збірну і допоміг би їй розвиватися. Але замість цього ми говоримо про тренера, якого звільнили з "Дженоа" всього лише після 11 матчів, - розповів Косовські в інтерв'ю Sport.pl.