25 січня 2022 08:11

Польський експерт: "Шевченко - це дуже хороший тренер"

Екс-тренер збірної Польщі, а нині футбольний експерт, Єжи Енгель в інтерв'ю Sportowe Fakty поділився думкою про можливе призначення Андрія Шевченка. Єжи вважає, що український тренер може принести користь Польщі, але якщо є варіант призначити польського фахівця, то краще зупинитися на кандидатурі Урбана, з яким зараз також ведуться переговори.


Варто відзначити, що Енгель очолював збірну Польщі з 2000 по 2002 рік. Він став першим тренером з 1986 року, який зумів вивести поляків на Чемпіонат світу. Цікаво, що тоді Польща грала в кваліфікації в одній групі з Україною. Після мундіалю Енгель пішов зі збірної.


- У Польщі багато дуже хороших клубних тренерів, кожен з яких може очолити збірну. Кожен з них настільки досвідчений і володіє такою харизмою, що зміг би впоратися з цією посадою. Тому, якщо Кулеша призначить когось із польських тренерів, то він точно не зробить помилку. Головне питання - хто з цих тренерів зможе найкраще порозумітися з командою. Тут вже повинен думати президент Федерації, - каже колишній тренер збірної Польщі.


Найнесподіванішою кандидатурою останніх днів став Ян Урбан. До недавнього часу нинішній тренер "Гурніка" не був на виду, оскільки з лютого 2018 року, коли його звільнили з клубу "Шльонськ", він більше 3 років був безробітним. Ситуація змінилася тільки в липні минулого року, коли він отримав пропозицію від "Гурніка".


- Це дурниця. Тренер не може забути, як потрібно працювати з командою. Це як кататися на велосипеді: якщо ти навчився це робити, то зможеш в будь-який момент це повторити. Я б призначив польського тренера, якби це залежало від мене. Особливо в тій ситуації, в якій опинилася команда зараз, коли практично немає часу на підготовку.


Головним кандидатом на пост тренера збірної Польщі вважається Андрій Шевченко. Енгель стежив за роботою українця і вважає його сильним фахівцем.