22 січня 2022 08:10

Йожеф САБО: "Для Лєднєва найкращим варіантом були б Туреччина або Бельгія. Там рівень вище, можна себе показати"

Як вже повідомлялося, півзахисник "Динамо" Богдан Лєднєв продовжить кар'єру в угорському "Фехерварі". Туди український футболіст перейшов на правах оренди.


Своєю думкою про цей трансфер в бесіді з кореспондентом Footboom поділився відомий український тренер і футбольний експерт Йожеф Сабо.


- Спершу, як я розумію, Луческу в складі Лєднєва бачив, на заміну випускав. Однак Богдан нічого не показав. Не знаю, як він поводився на тренуваннях, не буваю там, але напевно Луческу пробував награвати хлопця. Напевно або президент, або інші тренери підказували йому, мовляв, є хороший хлопчик, з даними. Але Лєднєв себе не показав.


Будь-який трансфер, оренда гравця - це все не буває без узгодження з головним тренером, тобто, поза сумнівом, з Луческу перехід Лєднєва обговорювався, і він тут теж давав своє добро.


- Може, трохи не пощастило Лєднєву з головним конкурентом? Адже конкуренцію за позицію він начисто програв Буяльському.

- Це вже інше питання. У будь-якому випадку, Лєднєву зараз потрібна інша команда, він повинен поміняти свою психологію. І орати в тренувальному процесі, захоче довести тим, кому він не сподобався, що вони помилилися. Тільки так, терпіти і працювати, не опускаючи голову і не думаючи про себе, що він якийсь не такий. Треба все скинути і сказати собі: "Я заграю". Залишатися після тренувань, працювати, бити штрафні, пенальті і так далі. Плюс режим, ідеальна дисципліна, як на полі, так і в побуті. Ніяких нічних закладів, інакше не буде нічого.


- У тих іграх, які ви бачили, він чимось кинувся в очі, якимись своїми ігровими якостями?

- Я не пригадаю, щоб він з перших хвилин грав в основному складі, постійно був у запасі. Але нічого особливого я не побачив. Воно й зрозуміло - футболіст виходить на 15-20, а то й на 10 хвилин. Як правило, складно за такий період часу щось показати. У будь-якому випадку, рішення прийнято правильне, тільки такий крок дасть відповідь на питання, що з цього футболіста вийде.


- "Фехервар" для Лєднєва зараз оптимальний варіант?

- Чемпіонат Угорщини слабкий. Чому саме туди - я не знаю. Можна було б в Туреччину або в Бельгію. Там рівень вище і можна себе показати. В угорському чемпіонаті як буде, складно сказати. Навіть якщо він себе з кращого боку покаже, хто його купить з європейських клубів? Навряд. Адже там всього близько 3-х команд, включаючи "Ференцварош", які ще більш-менш конкурентноздатні. У решти рівень, скажімо так, сільський.


Євген Савчук


Фото - Footboom