20 січня 2022 23:51

"Лунін добре відбив удар. Вина в пропущеному голі невелика". Що говорить іспанська преса про драму українця з "Ельче"

У четвер ввечері Реал вийшов до чвертьфіналу Кубка Іспанії, обігравши на виїзді Ельче (2:1).


Перемога далася команді Карло Анчелотті вельми непросто. Гостям зі столиці довелося проявити характер і відігратися в меншості, до того ж, коли часу залишалося в обріз.


Для українських уболівальників даний матч був цікавий в контексті фігури голкіпера "вершкових". Андрій Лунін вдруге в сезоні вийшов у стартовому складі віце-чемпіонів Іспанії. І знову, як і в грі з Алькояно (3:1), в рамках кубкового турніру.


22-річний воротар знову не зумів зіграти "на нуль", пропустивши після складного удару з рикошетом. Але, в кінцевому підсумку, для Луніна і його одноклубників все склалося вдало, тому у вихованця Дніпра ще буде шанс пограти за в нинішньому розіграші.


Іспанські ЗМІ не стали "вішати всіх собак" на Луніна в контексті забитого Ельче гола і в цілому, вважає, що Андрій провів непоганий поєдинок.


Так, мадридська Marca, відзначила сейв українця в моменти з ударом Гвідо Карильо на 26-й хвилині. Лунін відбив удар, нанесений головою аргентинського форварда.


"Насправді, у Карільо був інший явний шанс забити за Ельче в першому таймі, коли він вдарив після пасу Мохікі, кращого гравця атаки Ельче. Лунін добре відбив удар".


Газета AS нагородила Луніна набагато більш розгорнутою характеристикою, акцентувавши увагу на двох епізодах у першому таймі. При цьому дане ЗМІ не звинувачує Андрія в пропущеному голі.


"Карільо пробачив, вдаривши в стійку в моменті, який здавався гольовим. Потім він пробив по воротах, і українець встиг відбити м'яч. Залишок 90 хвилин пройшов для нього без особливих подій, Ельче погрожував на контратаках, але не зміг знайти підхід.


У додатковий час він не дав Гумбо забити зі штрафного удару і спритно відбив м'яч. Його провина в пропущеному голі невелика. Верду зробив рахунок 1:0, після того, як м'яч торкнувся Себальоса і змінив напрямок".