20 січня 2022 22:14

Максим КАЛИНИЧЕНКО: "На ЧС-2006 пивка-то не купиш без палева в готелі. Друзі в багажничку кілька ящичків привезли"

Колишній гравець збірної України Максим Калініченко розповів, як фанати привозили пиво в готель збірної України на ЧС-2006.


- Що перше згадуєш про ЧС-2006?


- Тепло, жарко, готель в Потсдамі, в якому ми жили. Він в якийсь момент набрид до остраху. Ми там півтора місяці прожили. Але це було класно. Найголовніше, що до мене дуже багато приїжджало друзів, товаришів, які колесили по Німеччині, не тільки на матчі України.


Хто поруч проїжджав - всі дзвонили, запитували, де мій готель, щоб приїхати посидіти. У мене було достатньо спілкування з уболівальниками «Спартака». І плюс там привозили передачки з найближчої заправки. Пивка-то не купиш без палева в готелі. А так друзі приїхали, в багажничке там кілька ящичків привезли.


- Прямо напередодні матчу можна було?


- Ні, ніхто напередодні матчу не буде. Це після тренувань. Ми всі професіонали, жарко, потренувався - як без пари пляшечок? Тим більше німецького, якісного. Це все наша класика, наше життя.


- Блохін знав, що ви пивко попиваєте?


- Ну він точно не ходив по номерах. Ніхто не ходив і нічого не перевіряв. У цьому плані атмосфера в збірній була феноменальна. Повністю на довірі.


Блохін теж специфічний. Він плюс-мінус такий, як Черчесов. Велике его. Це великий футболіст насамперед. Це володар "Золотого м'яча". З цим его він досяг багато чого і в збірній. Завдяки йому теж.


Але він ніколи не ліз у справи колективу. Команда - це була окрема історія, він ніколи нічого не коригував в цьому плані, – сказав Калініченко.


Фото - FootBoom