20 січня 2022 10:17

Тарас МИХАЛИК: "Динамо" - головний претендент на перемогу в чемпіонаті"

Колишній захисник "Динамо" Тарас Михалик поділився в інтерв'ю zbirna.com прогнозами на весняну частину сезону УПЛ.


- Тарасе, хто головний претендент на перемогу в чемпіонаті?


- Динамо. І не тільки тому, що свого часу я виступав за цю команду і їй симпатизую. На мій погляд, порівняно з головним конкурентом - Шахтарем, дії підопічних Мірчі Луческу більш збалансовані. І в ключовий момент це повинно зіграти вирішальну роль. Думаю, що суперництво за золото буде навесні ще гостріше, ніж на фініші осінньої частини сезону, ось тільки вже пройде воно під диктовку киян.


- Яка команда завоює бронзові медалі?


- На третє місце претендуватимуть Дніпро-1, Зоря і Ворскла. Мої фаворити - дніпряни, їх стиль гри мені імпонує. Підопічні Ігора Йовичевича намагаються діяти компактно, подобається, що в їхньому арсеналі в завершальній стадії атаки багато вертикальних передач…


- Назви чотири колективи, які за підсумками чемпіонату займуть місця з 13-го по 16-е?


- Складне питання... Думаю, що тому квартету команд, які зараз знаходяться внизу турнірної таблиці, буде важко видертися. Якщо навесні зміни і будуть, то незначні.


- Який футболіст запам'ятався тобі в першій частині сезону?


- Микола Шапаренко та Георгій Бущан. У ряді матчів непогане враження справив Артем Довбик.


- Що скажеш про рівень чемпіонату порівняно з минулими роками?


- На мій погляд, його рівень повільно, але зростає. Важливо, що майже не залишилося прохідних поєдинків. Єдине, що сильно турбує, так це відсутність, образно кажучи, третьої і четвертої сили, яка б ускладнила життя Динамо і Шахтарю боротьбу за чемпіонський титул.


Василь МИХАЙЛОВ