17 січня 2022 15:35
3

В'ячеслав ЗАХОВАЙЛО: "Трансфери в "Динамо" ще будуть"

Трансферне вікно в Україні офіційно відкривається 31 січня, проте, більшість українських клубів в міру своїх можливостей проявляють достатню активність з придбання нових гравців. Одне з поточних винятків - київське "Динамо", яке провернуло гучний продаж в "Евертон" Віталія Миколенка, але новими придбаннями, за винятком повернення ряду раніше орендованих гравців, поки не відзначилося.


Своєю думкою про поточну трансферну тенденцію в стані біло-синіх в бесіді з кореспондентом Footboom поділився відомий футбольний менеджер В'ячеслав Заховайло.


"Трансферний ринок як такий, пошуки гравців - це все не закінчується ніколи. Весь час працює селекційна група, клуб отримує пропозиції від різних агентів, в основному спирається на своїх скаутів. І є головний тренер, який стверджує якісь кандидатури. У "Динамо" кандидати на посилення є. Але все полягає ще в тому, що бажання повинні збігатися з можливостями – трансферна сума за гравця, викуп з іншого клубу, особисті умови і так далі. Іноді буває так, що домовитися в якомусь з аспектів не можуть.


Що стосується "Динамо", то тут ситуація така – я це бачу, знаю, розумію – що ставка йде на домашній продукт. Але в той же час клуб шукає гравців, і я думаю, що трансфери будуть. Складно сказати, наскільки вони виявляться гучними, але максимально впевнений, що вони будуть. Також не виключено, що і підуть ще футболісти з "Динамо".


У будь-якому випадку, знаю, що попит на наших гравців є, але він не підтверджений тими фінансами, які хоче отримати київський клуб за своїх гравців, адже "Динамо" своїх футболістів за дрібні гроші не продає. Але переговори ведуться постійно, інтерес до наших футболістів є. Розкрити деталі не можу, просто не маю права. Якщо ж говорити про "Шахтар", який вже прокрутив два гучних трансфери, то тут не можна плутати мух з котлетами. "Динамо" і "Шахтар" - це два різних клуби, у яких дві різних філософії і два різних власника.


Якби брати Суркіси володіли такими активами, як Рінат Ахметов, то, повірте, "Динамо" фінансувалося б на зовсім іншому рівні. Рінат Леонідович може собі дозволити такі трансфери, плюс всі розуміють, що донецький "Шахтар" - це бразильський клуб, він до України відношення має остільки-оскільки. А "Динамо" Київ - український клуб, де грають українські футболісти, і де орієнтація йде на українських, а не на бразильських гравців. У "Шахтарі" більше все поставлено на комерцію, а у "Динамо" інші завдання", - зазначив В'ячеслав.

В тому то й річ, що Ахметов використовує свої прибутки з іншого бізнесу для нових вхідних трансферів клубу, а пани Суркіси навпаки, прибутки з клубу ( ЛЧ та вихідні трансфери) для затикання дір в іншому бізнесі та розваг в казино.Усього - навсього! А так вони дуже схожі... Олігархи!))))
Якби брати Суркіси володіли такими активами, як Рінат Ахметов, то, повірте, казіно Монако були би в рази багатшими.
" Здивував ", так "здивував"...:))