16 січня 2022 15:34

Руні для Миколенка. "Евертон" визначився з кандидатами на крісло головного тренера після звільнення Бенітеса

Фото - Depositphotos.com


Фанатське співтовариство очікує рішення босів Евертона щодо долі Рафаеля Бенітеса і його можливого змінника.


Поки в кабінетах приймаються доленосні рішення, англійська преса називає потенційних змінників іспанця біля керма Евертона.


Кілька джерел повідомило, що значна частина босів «ірисок» підтримує призначення на посаду тренера чинного наставника Дербі Каунті і вихованця Евертона – 36-річного Уейна Руні, який незважаючи на санкції щодо його клубу демонструє якісний футбол в Чемпіоншипі.


Іншим кандидатом називається Данкан Фергюсон - 50-річний шотландець, який грав у клубі шість сезонів і нині працює там тренером. Також, серед кандидатур числяться Френк Лампард, Люсьєн Фавр, Роберто Мартінес і Грем Поттера, повідомляє ресурс EFC Daily.


Бенітес керує ліверпульським клубом з липня 2021 року, провівши 22 матчі. У цих іграх іспанець здобув всього сім перемог. Причина майбутнього звільнення ясна: Евертон виграв лише один матч з останніх 13-ти. В останньому поєдинку ліверпульська команда програла аутсайдеру АПЛ Норвічу (1:2). Після 19 турів дев'ятиразовий чемпіон Англії займає 15-ту сходинку таблиці.


Головним досягненням іспанця за час перебування в клубі явялется вихід до четвертого раунду Кубка Англії, де «іриски» зустрінуться з Брентфордом в лютому. Для спеца Евертон був 13-м клубом у тренерській кар'єрі.


Видання English News пише, що звільнення Бенітеса відстрочено до понеділка.


Відзначимо, що в Евертоні грає український захисник Віталій Миколенко, який перебрався з Динамо за особистим запитом Бенітеса, який посварився з основним лівим захисником – французом Люка Дінем, який перейшов потім в Астон Віллу.


Миколенко залишається єдиним лівим захисником клубу. При Бенітесі 22-річний футболіст зіграв повні дві зустрічі, провівши в Кубку Англії проти Халл Сіті Всі 120 хвилин.