11 січня 2022 10:45
1

"Астана" погасила борги перед Григорчуком

Генеральний директор "Астани" Тастанбек Єсентаєв розповів про те, як клуб зі столиці Казахстану розраховувався з боргами, зокрема, перед українцем Романом Григорчуком.


"Всі борги перед гравцями, починаючи з 2016 року і по сьогодні вже повністю погашені. Зазначу, що ситуацію, що склалася вдалося вирішити завдяки участі кваліфікованих фахівців, що представляють фонд туризму і спорту. Проаналізувавши всі наявні варіанти з урахуванням спортивних досягнень і успіхів клубу, прийняли рішення будь-що погасити всю наявну заборгованість.


Говорячи конкретно, в той рік клубна скарбниця поповнилася на 750 тисяч євро або більше 300 мільйонів тенге. Крім цього, завдяки фонду туризму і спорту, ми змогли виплатити борги десяти гравців по зарплаті. Так, Григорчук заробляв у нас непристойно багато, але і перед ним ми також чисті.


Нинішній бюджет "Астани" становить 3 мільярди тенге, що істотно менше, ніж раніше. Всі кошти виділяються фондом туризму і спорту, а не акіматом міста. Зарплата ж сербського фахівця в 10-20 разів нижче, ніж у вищезгаданого Григорчука. Тому наш вибір припав на нього", - наводить слова Єсентаєва Meta-ratings.kz.


Фото - ФК "Шахтар" Солігорськ

Казахи, контракт с Григорчуком сами подписывали, с паяльником никто не стоял??