8 січня 2022 16:37

Богдан МІЛОВАНОВ: "Узяв телефон після гри - і ледь не злякався"

Український захисник хіхонського Спортингу Богдан Мілованов днями став одним з героїв Футбольної Іспанії. У кубковому поєдинку його команда, яка виступає в Ла Лізі 2, сенсаційно обіграла іменитий Вільярреал, а колишній футболіст нашої молодіжки забив переможний м'яч наприкінці матчу. Через два дні після гри, коли емоції вже вляглися, Мілованов відповів на запитання журналіста zbirna.com.


- Богдане, цей гол - поки найважливіший у твоїй кар'єрі?


- Думаю, так. Хоча я забиваю не багато, тому для мене кожен гол особливий (посміхається). У нинішньому сезоні це вже другий м'яч, і перший теж був важливим, оскільки я його забив у принциповій зустрічі з Луго. Ніколи не забуду і гол у складі молодіжної збірної України на Мальті.


- У першому таймі ти міг забити ще…


- Так, цей момент був ще кращим, але я пробив вище воріт. Ми добре розіграли кутовий - так, як планували на тренуванні. У Вільярреала, до речі, дуже хороші стандарти, але ми їх трохи здивували своїми заготовками.


- З боку суперника була якась недооцінка?


- Ні. Мені здалося, що Вільярреал грав з максимальним настроєм. У нього не було кілька основних футболістів, які виїхали на Кубок Африки, але і наш склад виявився не бойовим. Лідери атаки з'явилися на полі тільки в другому таймі.


Звичайно, нам доводилося багато оборонятися, і ми це добре робили. Розуміли, що всі команди Унаї Емері - кубкові. У двох попередніх стадіях турніру учасник 1/8 фіналу Ліги чемпіонів забив 15 м'ячів, а три останні матчі в Ла Лізі ця команда виграла. Однак Спортинг переміг, наш колектив виявився добре готовий до цієї гри.


- Тепер у Кубку Іспанії ви зіграєте з Кадісом. Апетит приходить під час їжі?


- Звичайно, у Хіхоні всі чекають продовження. Тим більше що ми будемо приймати Кадіс на своєму полі. Так, ця команда теж виступає у вищому дивізіоні, але вдома Спортинг здатний на багато що.


- Ви добре почали чемпіонат. Йшли на першому місці, а потім опустилися на 12-е. що сталося?


- Ми самі довго не могли зрозуміти, в чому справа. Були хороші матчі, але вони не приносили очки. Потрапили в якусь яму. Я думаю, що така смуга буває у всіх команд, але Спортинг її вже подолав і знову почав перемагати.


- Перед вами стоїть завдання вийти в Ла Лігу?


- Звичайно. Це питання у Хіхоні ніколи не обговорюється, тому що клуб з такими традиціями має виступати тільки на вищому рівні. Для вболівальників нашого міста це справжня мрія, і ми постараємося їх порадувати. Буде складно, але шанси ще є.


- У Спортингу виступає ще один українець - Василь Кравець. Ви з ним добре спілкуєтеся?


- Звичайно. Ми познайомилися майже три роки тому, коли я приїжджав на збір національної команди України. Потім не спілкувалися, але тепер добре подружилися. Вася - дуже хороший і веселий хлопець. Завжди на позитиві. Підтягує мої знання української мови.


- Богдане, відразу після гри до тебе було не просто додзвонитися. Довго розбирав повідомлення на телефоні?


- Так, зізнаюся, це було нелегко (посміхається). Коли зайшов у роздягальню і взяв телефон в руки - ледь не злякався. Втім, всі ці емоції швидко пройшли. Вже вранці ти розумієш, що потрібно далі працювати. Ще більше працювати.


- Щоб прийшло повідомлення з національної збірної?


- Безумовно, це моя мрія. Я розумію, що потрапити в збірну України непросто, але буду працювати, щоб вона здійснилася.


Мені дуже сподобалося грати за молодіжну збірну. Представники цієї команди мене завжди підтримують і досі вітають з перемогами. Я дуже радий, що зараз у підопічних Руслана Ротаня хороший результат. Бажаю молодіжці потрапити на Чемпіонат Європи.


Євген ГРЕСЬ


Фото - ФК "Спортинг" Хихон