28 грудня 2022 13:25

Травма українського форварда! Наставник бельгійського клубу вкрай обурений суддівством

Головний тренер бельгійського Мехелена обурений відсутністю реакції суддівського департаменту Про-ліги на епізод з травмою Мар'яна Шведа, пише zbirna.com.

На прес-конференції після вчорашнього матчу першості Бельгії між Мехеленом і Сереном (2:0) наставник Ваутер Вранкен повернувся до епізоду з травмою українського нападника Мар'яна Шведа. Про це повідомляє Voetbalkrant.

Нагадаємо, в поєдинку 1/4 Кубка Бельгії українець зіткнувся з голкіпером Ейпена Абдулом Нурудіном і покинув поле на ношах у несвідомому стані.

Вранкен визнав за необхідне ще раз звернути увагу преси на даний момент: "Не було ж ні червоної картки, ні пенальті. Якби це сталося у якомусь топ-клубі, газети і соціальні мережі підняли б страшний шум, і суддівський департамент мав би висловитися. А тут нічого - тиша. Так воротар за таку агресивну поведінку, напевно, мав був бути вилучений.

Нурудін точно знав, що буде зіткнення, проте, йшов на Шведа, як таран. Це неможливо зрозуміти. Повторюся, якби справа йшла про більш імениту команду, суддя, напевно, поставив би одинадцятиметровий і вилучив порушника. Але ж працювала система VAR, і епізод можна було подивитися. Це просто абсурд".

Зазначимо, що в результаті зіткнення Швед отримав струс мозку і забої легені та вуха. До тренувань футболіст зможе приступити у січні.