28 грудня 2022 10:25

Юрій САК: "Про силу чемпіонату говорить виступ українських команд у єврокубках"

Поки в українському чемпіонаті пора відпусток, Команда1 вирішила поспілкуватися з авторитетними вітчизняними фахівцями, поставивши їм кілька актуальних питань, пов'язаних з Прем'єр-лігою. Взяв участь у цій рубриці і екс-гравець Чорноморця та збірної України Юрій САК.

- Юрію Миколайовичу, хто головний претендент на перемогу в чемпіонаті?

- Шахтар і Динамо дві рівні команди. У цій ситуації категорично називати фаворита складно. Але я віддаю перевагу біло-синім, у яких більш досвідчені футболісти і більш збалансований склад.

- Яка команда завоює бронзові медалі?

- Якщо колектив не покинуть провідні виконавці, то тут я поставлю на Дніпро-1. Команда у Ігора Йовічевича перспективна, атакувальна, багато забиває. І що найважливіше, демонструє цікавий футбол. Першу частину сезону дніпряни пройшли без спадів.

- Назвіть чотири колективи, які за підсумками чемпіонату займуть місця з 13-го по 16-е.


- Незважаючи на високу щільність внизу турнірної таблиці, підсумкові місця з 16-го по 13-е спробую спрогнозувати так: Минай, Маріуполь, Чорноморець, Інгулець. Але не варто забувати, що такий розклад я даю після першої частини чемпіонату…

- Який футболіст запам'ятався вам у першій частині сезону?

- Артем Довбик. Нападник добре себе проявив, як у Дніпрі-1, так і у збірній України. Потрібно трохи поліпшити реалізацію, але те, що цей гравець завжди націлений на ворота суперника, підкуповує. Не дарма він зараз найкращий бомбардир Прем'єр-ліги.

- Що скажіть про рівень чемпіонату порівняно з минулими роками?

- Зараз Прем'єр-ліга розширилася до 16-ти команд, але рівень деяких колективів поки, м'яко кажучи, не вражає. Я не побачив якоїсь суттєвої різниці між нинішнім чемпіонатом і, наприклад, першістю дво-трирічної давності. Про силу вітчизняного клубного футболу красномовно говорить виступ наших команд у єврокубках…

Сергій ДЕМ'ЯНЧУК