23 грудня 2021 22:21

Рангнік про психолога в МЮ: "У Німеччині був трагічний випадок з Енке. Часом гравцям може знадобитися допомога"

Головний тренер "Манчестер Юнайтед" Ральф Рангнік висловився про появу в його тренерському штабі спортивного психолога Саші Лензі.


"Я не здивований [що такого фахівця в "МЮ" не було], в Німеччині теж вистачає клубів, які не співпрацюють зі спортивними психологами. Але мені здається абсолютно логічним мати такого експерта.


Гравцям треба допомогти думати правильно і не думати неправильно. Мозок повинен допомагати тілу грати на найвищому рівні, і це допоможе розвиватися.


Це частина мозаїки. Подібне важливо для будь-якого топ-клубу, а "МЮ" входить до числа найбільших у світі. Тут повинні бути кращі гравці, а їм повинні бути доступні ось такі речі. Не повинно бути такого, що в певній галузі у нас немає фахівця. Я твердо впевнений, що надалі кожен клуб повинен найняти такого експерта.


На такому рівні футболісти перебувають під тиском відповідальності за результат. І часом їм може бути потрібна допомога, хтось, з ким можна поговорити. І це не завжди повинен бути тренер. Для футболіста може бути важливим розуміння того, що він може обговорити ситуацію з нейтральною особою, експертом.


У Німеччині був трагічний випадок з Робертом Енке, який вчинив суїцид, коли він був ще воротарем збірної. Тому важливо мати психолога в своєму штабі.


Саша буде стежити за кожним заняттям, бути присутнім на кожному зібранні, регулярно спілкуватися з футболістами. Звичайно, ніхто не буде змушувати футболістів говорити з ним, але вони будуть знати, що він завжди поруч. Він розумна і приємна людина, справжній профі у своїй справі, і гравці скоро це зрозуміють", – сказав Рангнік.